Wethouder John Roland bezocht namens de gemeente Kerkrade het echtpaar Wijnen-Van Doorn om hen te feliciteren met hun Gouden Bruiloft.

Gouden Huwelijk

Hannie van Doorn en Jan Wijnen zagen elkaar voor het eerst op een dag in 1973 in café/dancing Reulings aan de Einderstraat. Jan kon zijn ogen niet afhouden van Hannie. Hij was op slag verliefd op haar. Toen de dj de hit DU draaide van Peter Maffay vroeg hij Hannie ten dans. Dit was het begin van hun relatie. Na een periode van geluk, vreugde en uiteraard verliefdheid werd op een zonnige vrijdagochtend 30-10-1974 in de burgerzaal van het gemeentehuis in Kerkrade voor de wet getrouwd. Een jaar later werd Marco geboren. Daarmee was hun gezin compleet. Op 2 augustus 2015 werd kleindochter Zoë geboren.

 

De handen uit de mouwen steken, dat deed Jan al op een prille leeftijd. Na schooltijd was hij manusje-van-alles bij het voormalig theater Roxy aan de Einderstraat. Na de Ondergrondse Vak Opleiding (OVS) koos hij niet voor het beroep mijnwerker, maar hij ging in 1967 werken op het schip van de koopvaardij. Twee jaar later hield jan het varen over de wereldzeeën voor gezien. Vervolgens heeft hij 20 jaar als ICT- specialist bij het CBS in Heerlen gewerkt. Vanwege een vervelende ziekte kwam Jan helaas in de WAO terecht. Dat betekende niet dat hij achter de geraniums bleef zitten. Hij werd hobbymatig een autodidact vakkundige tegelzetter. Om zijn hoofd leeg te maken ging jan fietsen, maar zijn voorkeur ging naar lange afstand wandelen. Tegenwoordig geniet hij om met Hannie een terrasje te pikken.

 

Hannie begon haar loopbaan op de afdeling administratie bij de Deutsche Post in Aken. Een jaar later werd ze een collega van haar Jan. Na 33 jaar bij het CBS te hebben gewerkt werd ze door een reorganisatie werkeloos. Het echtpaar Wijnen besloten om in 2010 naar Mallorca te emigreren. Na een jaar verhuisde Hannie en Jan naar Benidorm. Toen in 2015 hun geliefde kleindochter Zoë werd geboren kregen ze heimwee en verhuisden naar een seniorencomplex in het centrum van Kerkrade. Ze genieten zoveel als mogelijk van hun kleindochter. Een onvergetelijke hobby van Hannie was de ‘Berb’ Daar was ze in haar jeugdjaren 10 jaar lang tamboer. Hannie en Jan laten tenslotte weten dat ze vanaf dag een nog steeds smoorverliefd en supergelukkig zijn.