Het bekervoetbal voor amateurclubs ging dit weekend van start

Het is inmiddels september, en voor de amateurclubs betekent dat de start van het bekertoernooi. Na een lange voorbereiding gaat het nu weer écht ergens over. Op deze warme zondagmiddag stonden ons enkele verrassingen te wachten.

DVO wint in strafschoprijk duel van ST Joost

Niet één, niet twee, maar zes penalty’s werden gegeven in dit strafschoprijke duel op complex ‘Tussen de Berken’. Uiteindelijk wist de club uit Sittard aan het langste eind te trekken en won van vijfdeklasser ST Joost, die dit jaar uitkomt in de 5e klasse.

 

KVC Oranje pakt de leiding

In het duel tussen KVC Oranje en Sporting H.A.C. neemt KVC uit Kerkrade de leiding en wint de wedstrijd met twee goals verschil [2-0]. Doelpuntenmakers Frauenrath en Ali Konyuncu bezorgden de ploeg de overwinning. Het andere duel in dezelfde groep tussen Daalhof en UOW ’02 eindigde onbeslist met 1-1.

 

Bekkerveld boekt overwinning, ondanks tegendoelpunt

De bezoekers, spelend in de 1e klasse, kwamen op bezoek bij 2e klasser Sporting Heerlen. Waar veel ploegen in een poule van vier teams spelen, zitten Sporting Heerlen en Bekkerveld in een poule met slechts drie teams. Met een wedstrijd minder pakt Bekkerveld direct een goede uitgangspositie door met 1-3 van Sporting Heerlen te winnen.

 

Meer lezen over voetbal.

Afbeelding: Sport in Heerlen