In dankbare herinnering en hommage aan Lucho Carreno

Lucho Carreno

Intro: onlangs is de amateur voetbalcompetitie weer van start gegaan en dan, in context met dit artikel, betreffende met name in de vierde divisie van de KNVB. In deze klasse komt, uit deze regio, immers RKSV Groene Ster uit Heerlerheide uit. Haar eerste competitiewedstrijd (na haar degradatie uit de derde divisie) tegen Best Vooruit leverde een klinkende en verdiende 6-0 overwinning op voor de groene sterdragers. De lagere amateurverenigingen in district Zuid ll starten (na de gehouden bekerwedstrijden) op zondag 22 september a.s. Lucho Carreno

Waarom deze intro over de aanvang van de amateurvoetbalcompetitie 2024-2025? Welnu, daar is zeker een meer als gegronde reden voor. Voetbal was immers jarenlang het fotografische stokpaardje van de helaas op 15 december 2022 overleden (sportfotograaf) Lucho Carreno. Op 18 juli 2024 zou de dag zijn dat Lucho Carreno 72 jaar zou zijn geworden. Hij was immers op 18 juli 1952 geboren. Zijn overlijden betekende een meer als hard gelag voor zijn familie, dierbaren en allen die Lucho op welke wijze dan ook gekend hebben. Dat bleek ook overduidelijk tijdens zijn crematie in het crematorium in Heerlen. Daaronder ook vertegenwoordigers van een aantal amateurvoetbalverenigingen uit deze regio waar wijlen Lucho Carreno zich op fotografische wijze met hart en ziel zich steeds had ingezet om voor deze amateurvoetbalverenigingen de beste en vakkundige voetbal actiefoto’s te schieten.Lucho Carreno

Vandaar dus de intro van dit artikel als een blijvende herinnering en hommage aan Lucho Carreno.
Hieronder dus ook schrijver dezer, nauw verbonden met de website ParkstadActueel, welke media door Lucho was opgericht en grote bekendheid en waardering genoot en nog steeds geniet. Ook bij deze schrijver wordt Lucho nog steeds node gemist. Niet zo verwonderlijk eigenlijk omdat er tussen Lucho en hem een zeer goede band bestond en dus de benaming prima verstandhouding terecht was. Hoewel schrijver dezer wel wat ouder was als hem gebruikte hij vaak de benaming: jongen- vleiend toch?
Ook op de verjaardag datum 18 april jl. was dan ook zijn de gedachte bij Lucho omdat hij een geweldige persoon was. Niet alleen als (sport)-fotograaf, maar ook in zijn benadering voor iedereen die hem gekend hebben. Wanneer deze schrijver zijn berichten/artikelen voor ParkstadActueel maakt dan heeft hij nog steeds het gevoel dat Lucho meekijkt. Niet zo verwonderlijk, want zijn ParkstadActueel moest een goede berichtgeving zijn voor de hele regio. Dat was ook steeds zijn insteek. Ook draagt schrijver dezer zijn foto steeds bij zich.

Dit stond bij Lucho, zelfs toen hij al behoorlijk ziek was, ook boven op de journalistieke ladder. Tegen schrijver deze liet hij dit dan ook duidelijk blijken op bezoek bij hem in het Heerlense ziekenhuis en kort voor zijn dood telefonisch in het ziekenhuis Maastricht. Voorop stond dat ParkstadActueel, ook na zijn dood, door moest gaan. Deze belofte werd dan ook gedaan en is nu 2024 dan ook nog steeds van toepassing, mede dan ook door zijn dochters (eerst mede ook Lisa) en nu dus Lidia.
Als troost hieronder het dankjewel voor zijn leven, zoals op het bidprentje was verwoord.
Gracias a la vida”

“Dank aan het leven dat me zoveel heeft gegeven, Het heeft me de lach en de traan gegeven. Zo onderscheid ik geluk van verdriet, De twee elementen die mijn lied vormen, En jullie lied, dat eenzelfde lied is, En het lied van allen, dat mijn eigen lied is.”

Foto: Lucho Carreno
RedactieParkstadActueel: tekst hfd/eind redacteur Callie Steijaert