Lezing Andy Warhol door Luc Laudy op 8 Oktober

Van 15 september tot 17 maart presenteert Schunck Heerlen in samenwerking met The Andy Warhol Museum uit Pittsburgh een omvangrijke expositie getiteld “Vanitas,” waarin het werk van de iconische kunstenaar Andy Warhol centraal staat.

De tentoonstelling verkent het thema van vergankelijkheid, een concept dat diep geworteld is in de 17e-eeuwse Nederlandse schilderkunst en dat Warhol inspireerde na de aanslag op zijn leven in 1968. Het werk van Warhol, vaak doordrenkt met religieuze symboliek en reflecties op de eindigheid van het leven, wordt in deze context geplaatst. Bezoekers kunnen een reeks schilderijen, tekeningen, zeefdrukken en persoonlijke objecten van Warhol bewonderen, die zijn besef van de zinloosheid van ijdelheid verbeelden.

Ter aanvulling op de tentoonstelling zal Luc Laudy een lezing geven over Warhols leven en werk, waarin de historische en culturele context van zijn kunst wordt belicht. Deze lezing is een samenwerking tussen Service Gilde Landgraaf en Vrije Akademie Parkstad.

Bron (foto): Historia

Meer lezen over de uitagenda.