Limburgse Wijnweek van 21 t/m 29 september

De Limburgse Wijnweek vindt plaats van 21 t/m 29 september en biedt een unieke kans om de rijke wijncultuur van Limburg te ontdekken. Tijdens deze week zetten lokale wijngaarden hun deuren open voor het publiek, en worden er tal van activiteiten georganiseerd die de Limburgse wijntradities en het vakmanschap van de wijnboeren in de schijnwerpers zetten.

Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen door de wijngaarden, waarbij ze meer leren over het proces van druiventeelt tot wijnproductie. Ook zijn er proeverijen waarbij de beste Limburgse wijnen worden gepresenteerd, van frisse witte wijnen tot krachtige rode varianten. Daarnaast worden er workshops en lezingen georganiseerd waarin experts dieper ingaan op onderwerpen zoals wijn-spijscombinaties, wijnmaken, en de unieke terroirs van Limburg.

De week is een viering van de groeiende reputatie van Limburg als wijnregio en biedt wijnliefhebbers een unieke gelegenheid om de smaken en verhalen van de streek te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent of gewoon van een goed glas wijn houdt, de Limburgse Wijnweek belooft een inspirerende ervaring te worden.