Na 41 jaar is Bunkerpop nog steeds een erg geliefd festival in Parkstad

Bunkerpop 2024

Foto: Kamilla Kovacs

Bunkerpop 2024. Vrijdagavond was er een snoeiharde metal avond vanwege de 41e editie van Bunkerpop. Ja, u leest het goed. Al 41 jaar lang is deze bunker een plek waar creatief talent zich ontwikkeld naar de muziek wereld. Al mening jongere is hier opgegroeid en doorgegroeid tot grote podia waar zij konden spelen met hun band, of solo. De wethouders  Freed Janssen en Alex Schiffelers van de Gemeente Landgraaf vinden het dan ook belangrijk dat dit voort blijft bestaan zodat jongere zich kunnen blijven ontwikkelen. Zij kwamen vanmiddag dan ook langs en namen een kijkje op het festival. Op Bunkerpop is er dan ook veel ruimte voor jonge opkomende bands. Zo ook zaterdagmiddag.

Foto: Lidia Carreno Photography

 

Meer dan 24 bands in twee dagen. Bunkerpop is een festival voor jong en oud. Al jaren word het georganiseerd door een vaste groep vrijwilligers waar soms wat mensen weggaan en soms wat mensen bijkomen. Maar vele werken er al heel wat jaren.

Bunkerpop 2024
Foto: Lidia Carreno Photography

Underground is zoals je de Oefenbunker het beste omschrijft. Verschillende non mainstream sub genres zoals Hardcore, Metal, Punk, en Hiphop. En de niet te vergeten repetitie ruimten waar muzikanten kunnen werken aan hun repertoires. Maar ook muzikale wedstrijden zoals een battle. 

Bunkerpop 2024

Daarnaast ook singer-songwriters of andere zeer getalenteerde solo artiesten. Dit maakt de Oefenbunker zo bijzonder. Het is een plek waar creatie ontstaat en zich ontwikkelt. Met heel veel liefde. De tweede dag was gevuld met een heerlijke warme zon. Veel drinken was dan ook het advies van de presentators Marco Smeets en John Mobers.  Eten en drinken was er genoeg. Van een vegaburger tot een broodje gezond.

Biergarten Bunkerpop
Lidia Carreno Photography

Het terrein was gezellig ingericht met twee podia. Het kleinere podium stond in de Biergarten waar ook een bar waar het eigen Bunker biermerk van de Oefenbunker werd geserveerd. Sinds

Op naar volgend jaar. Bunkerpop 42e editie.

Tekst & Foto’s: Lidia Carreno

Header foto: Kamilla Kovacs