Zondag 8 september de laatste voorstelling van Fairy Queen

Opera Compact

Foto: Sanne Linssen

Het complete team van Opera Compact nam een welverdiende ovatie in ontvangst na de première van ‘Fairy Queen’ tijdens het Cultura Nova Festival in poppodium De Nieuwe Nor. De muzikale remix van de barokopera van Purcell door Mark Pütz werd door het publiek zeer lovend ontvangen. Joost Meijs, bekend van het ‘Medammecour’: “Een verrassende voorstelling, waarin “elektronische” muziek vlekkeloos overging in het klassieke. Een ongelofelijke versterking! Super gecast, prachtige stemmen die perfect bij elkaar passen”.

De nieuwe ervaring die het publiek meemaakte door een opera als een popconcert te ervaren kan op een hoop positieve reacties rekenen. In de woorden van Lieke Benders, artistiek leider van het Cultura Nova Festival, die als coproducent van de voorstelling optreedt: “Alles komt prachtig samen! Supertof”. De luchtige regie van Sybrand van der Werf, de prachtige kostuums van Sanne Puyk en de immersieve projecties van Wieger Steenhuis werden als hoekstenen van de zinderende voorstelling geroemd, naast de fantastische vocale prestaties van de gehele cast. Een bezoeker: “Ik heb tot nu toe alles gezien van Opera Compact, maar hiermee overtreffen ze zichzelf….wat gaaf!”

Opera Compact
Foto: Sanne Linssen

De inhoud van de voorstelling werd versterkt door de aanwezigheid van dragqueens Patty Pam Pam en Gigi Dee, die net als de rest van de cast gezellig met het publiek meedansten tijdens de afterparty. John Niessen van Queer Parkstad: “Zeker een top voorstelling. Beleef opera op een manier die niet vanzelfsprekend is”.

Voor wie de voorstelling heeft gemist, kan er op zondag 8 september nog bij zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar via plt.nl of aan de avondkassa

Lees ook dit eerder gepubliceerd artikel

Foto’s Sanne Linssen