Nieuw Kerkraads kinderboek; ‘Oma Lalala en Oma Fleutje zijn terug!’

De Kerkraadse schrijver Maurice Hinzen brengt op 12 oktober aanstaande zijn nieuwe boek uit. Met dit boek laat hij twee bekende figuren weer van alles beleven. “Oma Lalala en Oma Fleutje en ’t verloare jeluks-jeveul” is de titel van dit kinderboek dat volledig in het Kerkraads geschreven is. De twee oma’s krijgen op een mooie huispoetsdag bezoek van Jan Moele want uit zijn dorp werd het geluksgevoel gestolen. Dat is voor oma’s voldoende reden om erop uit te gaan om dat geluksgevoel terug te vinden. Tijdens hun reis gebeurt van alles en treffen ze nieuwe vrienden.

De oma’s waren ook al in 2009 de hoofdpersonen en zijn nu, in deel twee, eindelijk terug. Op de vraag waarom het vervolg zo lang op zich heeft laten wachten, antwoordt Maurice: “Het verhaal zelf is al sinds enkele jaren af maar het heeft ontzettend lang geduurd voordat ik iemand gevonden had die zin en vooral tijd had om de passende tekeningen bij het verhaal te maken. Uiteindelijk is dat gelukt en door de fantastische tekeningen leeft het hele boek!” De tekeningen werden gemaakt door Patou Paffen uit Kerkrade. Patou heeft op haar eigen manier de figuren uit het boek tot leven gebracht en op die manier de wereld van de oma’s van kleur voorzien.

Zaterdag 12 oktober wordt het boek om 14.00u gepresenteerd bij Boekhandel Deurenberg te Kerkrade waarbij wethouder van Cultuur, Jo Schlangen, de doop van het boek zal begeleiden.

Bron: Maurice Hinzen