voetbal

Roda JC wist gisteren een 0-0 gelijkspel te behalen tegen SC Cambuur, waardoor ze nu op de vijftiende positie in de Keuken Kampioen Divisie staan. Dit plaatst Roda JC op gelijke hoogte met MVV, die zaterdagmiddag de volgende tegenstander wordt in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC pakt punt in Leeuwarden

Roda heeft in Leeuwarden een belangrijk punt behaald tegen Cambuur, na een sterke teamprestatie. Het team begon de wedstrijd met hetzelfde vertrouwen als bij hun overwinning in Emmen, met doelman Justin Treichel als vervanger van de geblesseerde Bucker. Treichel viel meteen op door na drie minuten een strafschop van Mark Diemers te stoppen, waarmee hij zich tot een van de belangrijkste spelers aan Roda-zijde ontpopte.

Tegenslag

De wedstrijd kende echter een tegenslag voor Roda. Vijf minuten voor het einde verstapte verdediger Koen Jansen zich en moest per brancard van het veld worden afgevoerd. Deze blessure was een grote domper op een zwaar bevochten punt, vooral in combinatie met de twee gele kaarten die Patriot Sejdiu kreeg. Sejdiu kan mogelijk een schorsing tegemoet zien. Ondanks deze tegenslagen kunnen de Kerkraadse bezoekers trots zijn op hun prestatie en het verdiende punt in Leeuwarden.

Limburgse derby

Zaterdag speelt Roda JC thuis tegen MVV in een spannende Limburgse derby. De wedstrijd wordt gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion, waar Roda JC zijn thuisvoordeel hoopt te benutten. MVV komt naar Kerkrade met ambitie om een goede uitslag te behalen, dus het belooft een strijdlustige en competitieve wedstrijd te worden.