johan-cruyff

Op woensdag 18 september openden de gemeente Heerlen, de Cruyff Foundation en partners zoals JENS en Heel Heerlen Beweegt het nieuwe Cruyff Court aan het Alberdingk Thijmplein in Heerlen. Straatvoetballer en influencer ItsAppie was aanwezig bij de feestelijke ceremonie. Eerder die ochtend maakten leerlingen van de Broederschool tijdens sportclinics al kennis met de mogelijkheden van het sportveld.

Nieuw Cruyff Court als Sportieve Ontmoetingsplek

Het nieuwe Cruyff Court is het resultaat van samenwerking tussen verschillende betrokkenen uit de wijk. Twee jongerenwerkers van JENS volgen momenteel een opleiding tot Cruyff Foundation Coaches, en zij zullen de activiteiten voor de jeugd coördineren. Ook een betrokken buurtbewoner uit de wijk Molenberg gaat deze opleiding volgen, wat de verbinding met de buurt versterkt. Het sportveld is vrij toegankelijk voor alle bewoners en zal daarnaast worden ingezet voor activiteiten van lokale scholen, sportverenigingen en initiatieven zoals Heel Heerlen Beweegt.

Een Plein voor Spel, Sport en Ontspanning

Naast de aanleg van het Cruyff Court is het Alberdingk Thijmplein grondig vernieuwd. Zo is een bestaand speeltoestel verplaatst en is er een nieuw toestel toegevoegd, waardoor er nu aparte zones zijn voor spel en sport. Rondom deze zones is bovendien een wandel- en hardlooppad aangelegd, wat het plein nog aantrekkelijker maakt voor verschillende activiteiten. In de herfst komt er een nieuwe groenstrook die niet alleen de leefomgeving van mensen maar ook van dieren zal verbeteren. Daarnaast voert de gemeente gesprekken over de plaatsing van een gratis watertappunt op het plein.

Samenwerking voor Succes: Convenant voor Een Levendig Plein

Om het succes van het vernieuwde plein te waarborgen, hebben alle betrokken partijen in de buurt een convenant ondertekend. Met deze samenwerking zetten zij zich gezamenlijk in voor een aantrekkelijke en veilige omgeving waar volop gesport en gespeeld kan worden. De gemeente heeft bovendien het voornemen om nog meer partners aan te trekken, zodat het plein ook in de toekomst een levendige en goed onderhouden ontmoetingsplek blijft.

 

Bron: Heerlen.nl

Lees meer over sport rond om Parkstad