Radio Beurs Show in Heksenberg-Heerlen

Radio Beurs Show in Gemeenschapshuis Heksenberg-Heerlen Tentoonstelling, verkoop en reparatie van oude radiotoestellen voor liefhebbers in deze prachtige niche. Lees onderstaand meer over het super creatieve initiatief.

Deelnemen Radio Beurs

Volgende week zondag 22 september staat Gemeenschapshuis Heksenberg-Heerlen, gelegen Hei Grindelweg 84, wederom in het teken van de organisatie van de traditionele Radio Beurs Show. Verantwoordelijke organisators zijn als vanouds de Limburgse Radiovrienden. Zo ook dus nu weer komende zondag 22 september. Van 09.00 tot 14.00 uur kunnen radioliefhebbers, maar ook andere geïnteresseerden, tijdens deze Radio Beurs Show hun hartje ophalen betreffende verkoop en reparatie van oude radiotoestellen. De entree bedraagt slechts 2 euro, eigenlijk een te verwaarloze bedrag voor hetgeen er allemaal tentoongesteld wordt met uiteraard een vleug radio nostalgie.

Radiovrienden

Archiefinfo Limburgse Radiovrienden: elke 1e woensdag van de maand om 19:30 vindt er in Gemeenschapshuis Heksenberg-Heerlen een meeting plaats van radio hobbyisten. De club is niet officieel, maar is in deze vorm ruim twintig jaar geleden al opgericht. Elke maand is er dus een bijeenkomst. Het doel van deze club is om maandelijks met elkaar wat (technische) kennis en ideeën uit te wisselen, maar ook om zo even wat bij te praten. Soms worden ook radio’s te koop aangeboden of vindt er ruiling van toestellen plaats. De leden zijn ook van verschillende komaf, dus je hoeft niet perse een technicus te zijn om een radiohobby uit te oefenen. Heel vaak draait het op een leuke chat sessie uit en wordt er gepraat over deze leuke hobby. Elke maand komen niet dezelfde personen bij elkaar, maar meestal zijn er toch met gemiddeld 20 radiovrienden aanwezig. De tijd vliegt dan ook om, want na het begin om 19.30 uur, is het voor je het weet al gauw 22:00 uur. Niet zo verwonderlijk eigenlijk als gekeken wordt naar de vorm van deze prachtige radiopassie.

Flyer en foto’s: Limburgse Radio Vrienden en foto 2019 van Luc Lodder/ De Limburger.

Lees meer over cultuur.