Paus Franciscus brengt van donderdag 26 tot zondag 29 september een bezoek aan België, waarbij hij Brussel en Leuven aandoet ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de Katholieke Universiteit Leuven.

Welkomstceremonie

Donderdagavond arriveert de paus op het militaire vliegveld Melsbroek voor een korte welkomstceremonie. Op vrijdagochtend 27 september ontmoet hij Koning Filip en premier Alexander De Croo. Later die middag spreekt hij met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en woont hij een academische zitting bij in Leuven. Rond 17.45 uur zal hij de aanwezigen op de Grote Markt in Leuven begroeten.

Verdere programma

Op zaterdagochtend ontmoet de paus in de basiliek van Koekelberg geestelijken en anderen die in de kerk werken. In de middag bezoekt hij studenten van de Franstalige universiteit in Louvain-la-Neuve. Tijdens zijn verblijf zal hij ook spreken met slachtoffers van seksueel misbruik binnen de kerk. Zondag 29 september sluit Paus Franciscus zijn bezoek af met een grote eucharistieviering in het Koning Boudewijnstadion, waar hij de 17e-eeuwse karmelietes Anna van Jezus zalig zal verklaren.

 

Bron: Bisdom-Roermond / Beeld: Ramon Mangold

Meer lezen over cultuur.