24 september 2024
medicijn

Zorgverzekeraar DSW heeft aangekondigd de zorgpremie voor 2025 met €9,50 te verhogen, waardoor de maandelijkse premie uitkomt op €158,50. Deze initiële premie dient als richtlijn voor andere zorgverzekeringen in Nederland. Volgens DSW zal de premie binnen drie jaar meer dan €200 per maand bedragen.

De klanten van DSW zullen volgend jaar 6,4 procent meer betalen dan dit jaar. Dit is iets minder dan de €11,50 verhoging van vorig jaar en lager dan de geschatte stijging van ruim €10 die het kabinet op Prinsjesdag noemde.

Hoe Wordt de Zorgpremie Bepaald?

Elk jaar maken zorgverzekeraars vóór 12 november hun premies voor het komende jaar bekend. De premies worden bepaald door geschatte zorgkosten, inkoopbeleid, reserves en het aantal klanten. DSW, met 700.000 klanten, is vaak de eerste verzekeraar die de premie publiceert, terwijl veel andere verzekeraars dit pas begin november doen. Verzekerden hebben tot eind december de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

De zorgpremie stijgt opnieuw, voornamelijk door inflatie, hogere lonen voor zorgmedewerkers en de toenemende kosten in de zorg. De stijgingen worden verder beïnvloed door de vergrijzing van de Nederlandse bevolking. Ook het toenemende aantal chronisch zieken draagt bij aan de oplopende zorgkosten.

Je premie in 2025

Als je geen verzekering hebt bij DSW, zul je nog even moeten wachten voordat je weet wat je nieuwe maandlasten zijn. De premiebedragen voor 2025 worden doorgaans pas later in het jaar definitief vastgesteld en gepubliceerd. Tot die tijd kunnen er verschillende factoren, zoals veranderingen in zorgkosten en beleidsmaatregelen, van invloed zijn op de uiteindelijke premie die je zult moeten betalen. Houd de informatie van je zorgverzekeraar goed in de gaten voor de meest actuele updates.

 

 

Bron: DSW.nl

Lees meer over gezondheid.