Hockey dames 1 van HC Nova spelen gelijk tegen Blerick dames 1

Na de super spannende wedstrijd tegen Maastricht van vorige week, waarin we gevochten hadden voor de 3 punten en deze terecht in Heerlen hadden gehouden,  speelden we gisteren thuis tegen Blerick dames 1.

Vrijdag hebben we na de training de beelden van de wedstrijd tegen Maastricht bekenen, dus we wisten op welke punten er nog verbetering nodig was.

Nadat Mevi en Lindy, onze mini’s van de week, gescoord hadden begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen niet fel genoeg en wisten elkaar niet hard en secuur aan te spelen. Al snel kregen we een corner tegen waaruit Blerick met een push de 0-1 scoorde. Een minuutje later lag de bal al in het doel van Blerick en was de stand 1-1. Meike was opgekomen aan de rechterkant en had een slimme stuiterbal de cirkel in gegeven, waarop Monique goed reageerde en de bal uit de stuit het doel in schoot.

De rest van de eerste helft gebeurde er vrij weinig, wij hadden het meeste balbezit maar kwamen niet tot scoren. Wij pasten ons erg aan aan het spel van de tegenstander. We gingen de rust in met 1-1.

Na flink wat terechte kritiek van Paul in de rust begonnen we wederom niet scherp aan de tweede helft. Onze passes waren niet goed, we liepen niet op de goede plekken en verloren de bal onnodig aan de tegenstander. Blerick wist gelukkig niet te profiteren van onze fouten en kreeg eigenlijk geen kansen om te scoren. Wij wisten de bal nog wel af en toe voor te krijgen maar niet het doel in te krijgen.

De eindstand was 1-1, maar gelukkig hebben onze concurrenten ook punten laten liggen.

Volgende week spelen we uit tegen Oirschot. Na onze minder goede wedstrijd van vandaag zijn we natuurlijk super gemotiveerd om volgende week de 3 punten mee naar huis te nemen!