Hoofdmenu

Hub Schetters te gast@Hub. Bibliotheek Kerkrade

 Over de Slag om de Atlantische Oceaan 1940-1945

In aanloop naar de herdenking van de Tweede Wereldoorlog zal Hub Schetters vrijdagmiddag 3 mei (14.00-16.00 uur) in HuB. Bibliotheek Kerkrade vertellen over de Slag om de Atlantische Oceaan.

Bij deze strijd zijn 28.000 bemanningsleden van Duitse onderzeeërs ten onder gegaan terwijl aan geallieerde zijde ruim 30.000 mannen van de koopvaardij (burgers) en duizenden van de Britse Marine en Luchtmacht omkwamen.


De strijd om de Atlantische Oceaan, alles bepalend voor het verloop van de oorlog, is een vrijwel onbekend maar hoogst interessant thema.Boeiende documentaires met ervaringen van overlevenden bieden een beklemmend duidelijk beeld van het uitzichtloze leven aan boord van de Duitse onderzeeërs tijdens hun strooptochten tegen geallieerde konvooien.

50 man verbleven weken lang in een bekrompen, snikhete, vochtige ruimte waarin voortdurend een penetrante geur van dieselbrandstof hing. Wassen was nauwelijks mogelijk, het voedsel was vaak beschimmeld en daarbij kwam uiteraard de voortdurende angst voor een urenlange aanval met dieptebommen of een plotseling luchtbombardement.HUB. Bibliotheek Kerkrade, Martin Buberplein 15, 6461 NC Kerkrade. Reserveren via tel. 045-7630520 of info@bibliotheekkerkrade.nl.

Leden bibliotheek: gratis, niet-leden € 2,50.

Foto’s Bibliotheek Kerkrade