In de laatste thuiswedstrijd van de competitie speelde de vrouwen van Schaesberg tegen buur RKHBS.

Een wedstrijd die vooral voor RKHBS nog in het teken stond van het mogelijk behalen van de tweede periode. Hoe zat dat ook alweer?? Schaesberg was al zeker van die nacompetitie. Maar wilde 2e worden in de eindstand. Prestige dus.

RKHBS beschikt over een goed voetballende ploeg enkele zeer goede speelsters. Een lastige en taaie tegenstander. Beide ploegen kennen elkaar goed en stonden al twee  keer tegenover elkaar dit seizoen. Het werd een wedstrijd met een ongekende start. Want reeds na 4 minuten scoorde RKHBS vanuit een schot net buiten de 16 m hard in de bovenhoek. Echter 3 minuten later was het alweer gelijk. Kim Peeters werd weggestuurd in de diepte en haar pass voor het doel werd door Melanie binnen geschoten 1-1.

Het mooiste doelpunt viel niet veel later. Een prachtige aanval over diverse speelsters werd bekroond en koel afgemaakt door Melanie 2-1. Het spel golfde op en neer waarbij RKHBS vooral de bal mocht hebben van Schaesberg zeker op hun eigen helft. Eenmaal op Schaesbergse helft probeerde de ploeg de bal te veroveren en via de omschakeling RKHBS te verassen en dat lukte menigmaal. Zo ook in de 17e minuut.  De aanval werd onderbroken door het weggeven van een hoekschop.  Jess legde de bal panklaar op het hoofd van Lois. 3-1.

Dit was echter nog niet het einde van deze boeiende eerste helft. Wederom een prachtige aanval zette Kim in de 1:1  en via een onnavolgbare draai zoals alleen Kim ze heeft kwam ze oog in oog met de keepster echter deze maal ging de bal er niet in. RKHBS had eigenlijk nog geen uitgespeelde kans gehad en zou  in het verloop van de wedstrijd ook niet verder komen dan eentje. Schaesberg verdedigde meer dan prima. Het gevaar moest komen van buiten de 16 meter. En een van deze schoten ging er binnen het half uur nog in.

Vanuit de draai werd er onverwacht op doel geschoten. Yaelle drukte deze verrassende bal via de arm op de paal waarbij de bal zo’n effect kreeg dat hij in het doel draaide. 3-2. De aansluitingstreffer.  In het laatste kwartier van de 1e helft was RKHBS de betere ploeg die de bal goed liet rondgaan. Schaesberg slaagde er niet in om de bal vast te houden en stond voortdurend onder druk.

Na rust een  zelfde spelbeeld al kreeg Schaesberg gedurende de tweede helft weer steeds meer grip op de wedstrijd. RKHBS kon niet meer gevaarlijk worden en moest het nu hebben van enkele vrije trappen rondom het 16 m gebeid maar geen van deze  vrije trappen gingen op het doel.

In de 73 min viel dan de beslissing. Lois werd in de loop vrij voor het doel gezet en zij maakte geen fout. 4-2. Wedstrijd beslist. Een prima wedstrijd die het aankijken zeker waard was. Schaesberg is nu zeker van de 2e plaats net als vorig seizoen. Wederom een prestatie  en een team om trots op te zijn.