Gelijkspel bij Competitie opening Roda JC-Almere City

In de eerste wedstrijd van de Keuken Kampioen Divisie treft de thuisploeg (Roda JC), angstgagner Almere City.
Beiden ploegen laten meteen zien fel aan het seizoen te willen beginnen, zo maken beide teams ook veel overtredinkjes. Vandaar dat de eerste gele kaart ookal in minuut 6 gegeven wordt aan Remans. Een paar minuten later is het weer raak, ditmaal geel voor Souren.
Na een kwartier spelen zijn daar de eerste twee mogelijkheden van de wedstrijd, tweemaal wordt Remans gezocht door een voorzet van Keulen en een aantal tellen later door Croux. Beide kansen gaan helaas voorlangs. Ook Almere City lost voor het eerst een schot op doel. Goselink die een goede poging maakt, maar Muyters gaat gestrekt en tikt de bal over de lat heen. Vervolgens is er weer een grote kans voor Roda! Souren dat goed wordt vrij gespeeld en uithaalt op het doel, maar daar is ook Smits (doelman Almere City). De keeper maakt er een hoekschop van, de hoekschop wordt genomen door Croux, een hele mooie voorzet die eindigt op het hoofd van Werker.
Helaas kopt die hem alleen recht op de doelman van Almere City. Na een halfuur spelen gaat het even mis in de opbouw bij Roda. Klaassen die de bal komt halen, verliest hem ook weer en is genoodzaakt een overtreding te maken om het te herstellen. De bal ligt wel op een hele mooie positie, recht voor het doel op zo’n 20 meter. Achter de bal staat Loen, die schiet hem goed over de muur heen en dan valt die binnen, de 0-1 voor Almere City. Muyters die genageld aan de grond staat, kan alleen maar kijken hoe de bal erin vliegt.
Na een drukke eerste helft fluit de scheidsrechter ook voor de rust, tussenstand 0-1.
Roda begint wel heel goed aan het ’tweede bedrijf’. Croux die de bal heeft op de rechterflank, geeft hem voor op de goed doorgelopen Keulen, die hem fantastisch in een keer uit de lucht pakt! 1-1, in nog geen 2 minuten na de rust. Maar de vraag is, kan Roda dit doortrekken? Na 10 minuten in de tweede helft geeft Remans de bal aan Croux, die op snelheid de zestien in dribbelt, een keer de bal buitenom tikt en verschrikkelijk hard uithaalt! De keeper is verslagen, maar de bal komt keihard tegen de lat aan.
De stand blijft 1-1. Beiden ploegen zijn een beetje heen en weer aan het gaan, veel aanvallen die worden afgebroken, voordat ze in de buurt van het doel kunnen komen. Met nog dik een kwartier te spelen, speelt Almere een lange bal van achteruit op de doorgelopen Harrison, de invaller van Almere City wordt gestopt door Werker. Hij wordt gedwongen aan de noodrem te trekken en maakt een overtreding. Zo moet Roda het laatste kwartier met 10 door, daarbij komt ook nog kijken dat de bal wederom op een mooie positie voor het doel ligt. Alweer staat Loen achter de bal, maar ditmaal schiet hij de bal in de muur! De stand blijft 1-1.
Met 11 tegen 10 te spelen wordt de nieuwe trainer van Roda (Jean-Paul de Jong) gedwongen verdedigend te wisselen. De oud-trainer van Roda JC en huidig Almere City coacht antwoord hier gelijk op. Hopend op een doelpunt in het slot van de wedstrijd. Gelukkig voor Roda kunnen ze de wedstrijd goed controleren en komen ze niet echt in de problemen. De scheidsrechter fluit af. De wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel. Beiden ploegen beginnen de competitie met 1 punt.

Ondanks alle nieuwkomers van Roda hebben ze goed gespeeld, ook veel verschillende nationaliteiten. Zo ook heb je twee Spaans-talige, Antonio Cotán en Juan-Gerardo Alonso (invaller). De spelers maakte een goede indruk en hebben goed gestreden! Het hele team heeft goed gestreden! Dit belooft veel goeds in de toekomst.