Hoofdmenu

Zondag 22 september Appel- en Proemevla in ’t Bakkes va Welte

 

Wat was de zomer mooi en wat is er genoten van de prachtige zonnige zondagen, de super optredens van de lokale muziekanten en van de prachtige ambiance bij ’t Bakkes va Welte.

Op zondag 22 september is het naar verwachting ook mooi weer en worden de vers geplukte appels en pruimen uit hoogstamfruitboomgaard de Loorenhof tot vla verwerkt.

Overkapping
Mede dankzij door Vebego gedoneerd geld is door de vrijwilligers van ’t Bakkes een nieuw aanrecht en een overkapping met schuur gebouwd. Het project is nog niet helemaal afgerond maar er wordt wel al druk gebruik van gemaakt. De overkapping is een prachtige uitbreiding van de faciliteiten bij ’t Bakkes.

Blaasmuziek, Limburgse Leedjes, Duitse Schlagers, Golden Oldies alles past perfect bij de ambiance van ’t Bakkes va Welte waar zelfs de Schotse Doedelzak voorbijgekomen is. Zondag 22 september zullen al deze klanken wederom klinken maar dan via de digitale weg.

Met of zonder optredens, het wordt sowieso een gezellig feest op 22 september

Cornelius Noveen. Heerlerheide heeft de Proemevla (pruimenvlaai) van ’t Bakkes inmiddels ook ontdekt. Tijdens de Cornelius noveen op 22 september zullen 25 stuks per sneltransport van Welten naar Heerlerheide vervoerd worden, want de Weltenaren weten dat al lang: “Proemevla mot frisj gegeate weade”. Het wordt weer aanpoten voor de bakkers van ’t Bakkes maar ze doen het met veel plezier.

Waar is het op een zonnige zondagmiddag beter toeven dan onder het weelderige, verkoelende bladerdak van de fruitbomen bij ’t Bakkes va Welte en te genieten van een lekker stuk vla (vlaai), dit alles in gezelschap van familie, vrienden, kennissen en heel veel aardige mensen. Wat wil een mens nog meer.
De poort aan de Doom gaat om 13 uur open en sluit om 17 uur.
Naast de verse pruimen- en appelvla(ai) is er kersen-, kruisbessen-, abrikozen-, rijste- en puddingkruimelvla en de overheerlijke appel-abrikozentoeslag.
De oven wordt gestookt met sjanse (takkenbossen) die gemaakt zijn van snoeihout uit de hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Weltervijver.

Op 22 september wordt ook weer ‘t Weltesj Speltbroeëd (Weltens Speltbrood) naar eigen receptuur gebakken en verkocht. Diverse soorten oude appelrassen worden vers geplukt in de Loorenhof en zijn bij ’t Bakkes te koop.

Vertel het vooral ook aan al je vrienden en Like ons op Facebook.
Heb je zondag 22 september geen tijd?
De volgende en laatste bakdag van 2019 is op zondag 6 oktober na de Rozenkransprocessie en dan gaat de poort al om 12.00 uur open.

Gratis toegang
Vla, koffie, fris enz. kosten bij ’t Bakkes va Welte € 1,50
Voor meer informatie mail naar jo@klavora.nl of kijk op www.deloorenhof.nl of facebook.com/loorenhof

Tot op zondag 22 september in
’t Bakkes va Welte in de Loorenhof
De Doom 5 (Parkeerplaats supermarkt Plus)
Welten

Het zonnetje schijnt dus het wordt weer een heel gezellige middag.