Hoofdmenu

Toekomstlessen op basisschool Broederschool en De Wegwijzer.

 

Vanaf deze week krijgen de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Broederschool en basisschool De Wegwijzer een dagdeel per week lessen over later tijdens IMC Basis. Enthousiaste vakexperts komen als gastdocent lesgeven en gaan samen met de leerlingen aan de slag met het ‘echte werk’.  Dit doen ze op de school maar vaak ook op excursie naar uiteenlopende werkplekken en bedrijven in Heerlen en omstreken. Leerlingen maken tijdens een programma van twee jaar kennis met verschillende vakgebieden zoals bijvoorbeeld wetenschap, ondernemen, recht, geneeskunde, ICT, horeca, politiek en beeldende kunst.

“Dit programma biedt onze leerlingen een mogelijkheid om de wereld om hen heen te ontdekken, te ervaren wat zij leuk vinden en waar hun talenten liggen”. Aldus directrice Susanne Kikken.

Naast het ervaren van de beroepen en vakgebieden is er ook aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden zoals presenteren, samenwerken, invloed uitoefenen, conflict hanteren en debatteren. Dankzij ruime aandacht voor hun competenties kunnen de leerlingen hun interesses en talenten ontdekken. Met deze ervaringen en ontmoetingen in het achterhoofd kunnen ze gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomstige opleiding en baan

Het IMC Basis programma op de Broederschool en De Wegwijzer is sterk verbonden met Heerlen en wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken gastdocenten, vrijwilligers en sponsoren zoals de Gemeente Heerlen, het Jeugd educatie fonds, DSM.

Mocht u of uw bedrijf mee willen helpen, ze zijn op zoek naar enthousiaste en gedreven gastdocenten. Meer informatie www.imcbasis.nl