Hoofdmenu

PvdA steekt leraren hart onder de riem #hartjeleraar!

 

Op de Foto: Henk Verreck en Joost Reinaerts overhandigen de taartjes  #hartjeleraar op 6 november aan Emmy Rutten van basisschool De Windwijzer

Vandaag staken onze leraren. De PvdA Landgraaf Heerlen staat pal achter de leraren en daarom delen Henk Verreck en Joost Reinaerts taartjes in de vorm van een hart uit bij een aantal scholen. Raadslid Henk Verreck is namens de PvdA woordvoerder onderwijs en vindt het belangrijk dat de leraren steun krijgen voor hun actie: “De mensen die in het onderwijs werken zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor onze kinderen. Zij verdienen beter en het is goed dat ze daar weer de straat voor op gaan. Het wordt tijd dat het kabinet eindelijk luistert naar de leraren, ouders en kinderen.”

Het lerarentekort groeit elke dag. Scholen zijn genoodzaakt over te gaan tot vierdaagse schoolweken en dreigen over een paar jaar kinderen pas vanaf 5 jaar aan te kunnen nemen. Er worden klassennaar huis gestuurd of verdeeld over andere – toch al volle – klassen en laatst werd bekend dat een school moest sluiten vanwege het lerarentekort.

Op 6 en 7 november zijn in de Tweede Kamer debatten over de onderwijsbegroting. De PvdA zal daar wederom pleiten voor meer geld voor het onderwijs. Vakbonden en werkgevers eisten voor de zomer al een noodpakket van ruim 420 miljoen euro voor het primair en voortgezet onderwijs. Maar tijdens de algemene politieke beschouwingen bleek al snel dat het kabinet niet van plan is extra te investeren in het onderwijs.

Foto en tekst PVDA Heerlen.