In het koude Middenbeers op bezoek bij Beerse boys zakten vrouwen vandaag voor het eerst dit seizoen door de ondergrens heen. Een logische en te verwachte ontwikkeling in een tot dusver prima verlopen seizoen in een klasse hogerop. Je weet dat zo’n moment een keer komt, de vraag is alleen wanneer. Wat niet wegneemt dat dit natuurlijk niet leuk is. Maar een reden voor paniek is het zeker niet.

En uit bij Beerse Boys zat de ploeg geen enkel moment echt goed in de wedstrijd. Beide ploegen waren zoals de hele competitie al zeer aan elkaar gewaagd. Beerse Boys had vooral een fysieke ploeg die overal de duels opzocht en onze vrouwen weinig rust gaven aan de bal. Toch was het Schaesberg dat de eerste grote kans kreeg. Melanie liep op links alles en iedereen eruit maar de keepster kon redding brengen. Niet veel later kwam de thuisploeg op voorsprong. Notabene uit een hoekschop van Schaesberg. Er werd niet goed gereageerd op de afgeslagen hoekschop waar de thuisploeg zeer alert was en binnen drie passes lag de bal in het Schaesbergse net. 1-0. Schaesberg mist de kansen en de tegenstander niet.

Dat hebben we vaker gezien dit seizoen. Maar nog voor rust kwam Schaesberg op gelijke hoogte en op dat moment ook zeker verdient. Het duurde tot aan ongeveer de 25e minuut voordat Schaesberg doorhad dat het vandaag feller moest en anders moest. Het grote manco van Schaesberg was vandaag dat de ploeg niet voetbalde, het was zeer onzorgvuldig in de passing en goed lopende combinaties waren er niet te zien. Toch kwam de ploeg op gelijke hoogte. Het was Lois Crijns die een slechte uittrap van de keepster over deze zelfde keepster heel lepelde 1-1.

Na rust was het spelbeeld gelijk, Slecht voetbal. Beerse boys speelde vooral op haar snelheid voorin. Maar zowel Boukje als Alissa hadden grip op hun tegenstanders al moesten ze er beide hard voor werken en werden er mooie duels uitgevochten. En uiteindelijk was het toch Schaesberg zelf die zichzelf de genadeklap toebracht. Een situatie voetballend willen oplossen voor het eigen doel langs liep slecht af. Want de bal werd geblokt en liep langzaam over de doellijn. 2-1. Meteen daarna kreeg Menlanie de kans op de 2-2 maar haar lob over de keepster liep net langs de verkeerde kant van de paal. Daarna was de wedstrijd voorbij voor Schaesberg. De ploeg werkte hard maar nog steeds om haar eigen fouten te herstellen. Maar de scherpte om voor de winst te spelen zat er niet in vandaag.
Waarbij ook de in de tweede helft warrig fluitende scheidsrechter steeds meer aandacht kreeg waar we deze aandacht beter op het eigen spel hadden kunnen richten.
Uiteindelijk kon Beerse Boys hier gebruik van maken en uitlopen naar een 5-1 eindstand.

Zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop. Herpakken kritische naar onszelf kijken en zondag een goed resultaat neerzetten en dan ligt de ploeg nog altijd netje op koers voor klasse behoud.