Hoofdmenu

Film Echo is te zien in het filmhuis de spiegel

Jsland, 2019 / 79 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Rúnar Rúnarsson
Met: Sigurmar Albertsson, Sif Arnarsdóttir, Bent Kingo Andersen, Ari Arnarson

 

Za. 14 December / 20:00 uur

 

Terwijl de mensen zich opmaken voor de feestdagen, valt een bijzondere stemming over IJsland. Iedereen lijkt opgewonden of nerveus. Sommigen zijn alleen, anderen komen bij elkaar. Middenin het land staat een boerderij in brand. Op een school spelen de kinderen het kerstverhaal. Een jammerende hond weet niet wat te maken van al dat vuurwerk. Een mens wordt geboren, een ander begraven. Een kinderkoor zingt kerstliedjes rond een torenhoge kerstboom.

De IJslandse regisseur Rúnar Rúnarsson zette zich op de internationale kaart met veelbekroonde drama’s als Sparrows en Volcano. Zijn nieuwste film Echo is een kerstfilm. Maar dan wel een kerstfilm zoals je die nog nooit eerder gezien hebt, met een reeks vileine maar ook vertederende situaties die zich allemaal afspelen voor, tijdens en na kerstmis.

In ruim 50 scènes schetst Echo een warm portret van een moderne samenleving en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid.

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl(Volgend nieuwsbericht) »