Hoofdmenu

Wegens succes extra voorstelling Jandino in Maastricht

De voorstelling is nog niet in première gegaan en toch gaat de kaartverkoop als een speer. In 2020 keert Jandino terug in het theater in de rol van het populaire alter-ego Judeska. De klucht Judeska Airlines: Riemen vast, want je gaat vliegen! is een vervolg op de voorstelling Judeska in de TBS-kliniek, die vorig seizoen in Theater aan het Vrijthof te zien was. Een van de doelen van Theater aan het Vrijthof is toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijk publiek. Voorstellingen van Judeska blijken de afgelopen jaren in Theater aan het Vrijthof zeer geschikt om een niet-traditioneel en jonger theaterpubliek in de theaterzaal te mogen ontvangen. De voorstelling op zaterdag 6 juni in Theater aan het Vrijthof was razendsnel uitverkocht. Om meer nieuw publiek te bereiken, heeft het theater besloten een extra voorstelling bij te boeken op zondag 7 juni 2020.

Van Jandino naar Judeska
Jandino Asporaat is een Nederlands stand-upcomedian, acteur, televisiepresentator, zanger, producent en imitator. Hij stond in 2005 in de finale van Camaretten en is sinds 2006 in de Nederlandse theaters te zien als cabaretier. Hij maakte enkele jaren later de overstap naar televisie met onder andere het televisieprogramma De Dino Show. Een vast onderdeel van dit programma waren sketches over het fictieve fastfoodrestaurant FC Kip. Jandino’s alter-ego Judeska kwam hierin voor het eerst voor en bleek een groot succes. De afgelopen jaren transformeerde Jandino steeds vaker in Judeska. In de populaire filmreeks Bon Bini Holland speelde Judeska een grote rol en vorig seizoen maakte het alter-ego ook haar debuut in de theaters met Judeska in de TBS-kliniek. Dit seizoen komt de opvolger Judeska Airlines: Riemen vast, want je gaat vliegen! naar het theater. De klucht gaat begin maart 2020 in première in Theater de Schalm te Veldhoven.

Het verhaal van Judeska Airlines
Nadat Judeska voor de zoveelste keer is ontslagen, krijgt ze nog één kans van het uitzendbureau. Ze mag als stewardess aan de slag. Judeska ziet het meteen helemaal zitten. Verre reizen, dure hotels en cocktails drinken aan zwembaden. Met andere woorden: glamour. Maar dat zit er tot haar ongenoegen allemaal niet in, want ze blijft aan de grond. Ze wordt namelijk grondstewardess. Haar realiteit is dealen met overvolle koffers, ongeduldige passagiers en krijsende kinderen. Judeska kent maar één manier om hier mee om te gaan. Alles moet tegen de vlakte. Te midden van al deze hectiek en chaos is iedereen op zoek naar geluk. Het is maar goed dat Judeska aanwezig is om ze in de juiste richting te wijzen. Of niet?

Wegens succes extra voorstelling in Maastricht
De vraag naar kaarten voor Judeska Airlines is in Theater aan het Vrijthof dusdanig groot dat de voorstelling binnen korte tijd uitverkocht was. Om aan de vraag tegemoet te komen is in Theater aan het Vrijthof daarom een extra voorstelling bijgeboekt op zondag 7 juni 2020.

Foto Theater aan het Vrijthof