Onder een lekker winterzonnetje begonnen Willem 1 en Rood Groen LVC ’01 aan het tweede deel van de competitie. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken dus een leuke wedstrijd was te verwachten. Het begon flitsend, na 5 minuten stond het al 1-1. Rood Groen opende de score door Max Kusters die alert reageerde toen de Willem 1 keeper een vrije trap van Dominique Vanweersch niet klem kon pakken. Echter, bijna in de eerste de beste aanval van Willem 1, scoorden zij de 1-1 toen een aanvaller geheel vrij bij de 2e paal een bal kon inschieten. Rood Groen herpakte zich en in de 12e minuut ging Max Kusters op de rechtervleugel goed door tot de achterlijn en zijn voorzet werd door Kevin Savelberg binnen gelopen. 1-2 voor Rood Groen. Daarna bleef Rood Groen de iets betere ploeg maar tot de rust werd en niet meer gescoord.

In de 2e helft zakte Rood Groen meer in en verhoogde Willem 1 de druk op de Rood Groen goal. Dit leverde niet direct grote kansen op en omdat Rood Groen verzuimde in de counter de wedstrijd in het slot te gooien door de 1-3 te maken bleef het spannend. Willem 1 voelde zich nog twee keer benadeelt door de scheidrechter toen zij geen penalty kregen voor, een in hun ogen, handsbal van een Rood Groen speler en toen 10 minuten voor tijd een doelpunt en dus de gelijkmaker, werd af

De reden waarom deze goal werd afgekeurd was eigenlijk niet duidelijk maar Rood Groen had nu een keer het geluk waar het voor de winterstop vaak tegen zat. Dat Kyan Jacobi met een schitterende goal in de laatste minuut nog de 1-3 maakte was zoals dat heet, alleen nog van belang voor de statistiek. Rood Groen was blij met de drie punten, die weer een beetje aansluiting bij de middenmoot geven en wat meer ruimte ten opzichte van de degradatie plaatsen.

Volgende week komt koploper Leonidas naar Lemiers en dat wordt een hele uitdaging voor Rood Groen om de punten in eigen huis te houden.