Hoofdmenu

Bericht van burgemeester de Boer

Namens het gemeentebestuur heeft burgemeester De Boer een brief gestuurd aan alle ondernemers waarvan het e-mailadres bij de gemeente bekend is. Daarbij hebben we ongetwijfeld ondernemers uit onze gemeente gemist. We hopen u op deze manier te bereiken en wensen u veel sterkte:

 

Beste ondernemer. We zijn in een onwerkelijke situatie terecht gekomen, die helaas een keiharde realiteit met zich meebrengt. U heeft niet alleen zorgen om uw eigen gezondheid en die van mensen die u dierbaar zijn. U bent ook nog eens geconfronteerd met maatregelen waardoor uw bedrijf hard wordt geraakt. Dat doet ook mij als burgemeester zeer. Het raakt me diep en ik leef intens met u mee, met uw zorgen om uw inkomen en uw toekomst. Ik ben dan ook blij dat ons kabinet maatregelen heeft getroffen om banen en inkomens te beschermen en u als ondernemer te ondersteunen.

Dat neemt niet weg dat het voor nu vooral onzekerheid met zich meebrengt. Er komen ongetwijfeld een heleboel vragen op u af. Zoals die ook op mij als burgemeester afkomen. Ook voor mij is dit een nieuwe realiteit en onzekere situatie die ik nooit eerder heb meegemaakt. Ik heb dagelijks contact met mijn collega-burgemeesters in Zuid-Limburg en o.a. professionals van de Veiligheidsregio en GGD. We houden ons niet alleen bezig met de gezondheid van mensen, maar ook met uw belangen. We willen er als overheid voor u zijn.

Onze sociale dienst ISD Kompas is er om u te ondersteunen. Ondernemers uit de Kompas-gemeenten (waaronder de gemeente Simpelveld) kunnen kosteloos terecht bij 155-Help een bedrijf. Dit hulploket is te bereiken via 088-9990155 of online via www.155.nl. Verder kunt u contact opnemen met de speciale hulplijn die de KvK in het leven heeft geroepen: 0800 21 17. Het kan zijn dat het heel erg druk is en u even niemand aan de lijn krijgt. Stuur dan een e-mail naar zelfstandigenloket@maastricht.nl. U wordt geholpen, maar dat kan gezien de drukte enige tijd duren.

We hebben bij de BsGW het verzoek neergelegd om rekening te houden met de situatie van ondernemers. Bijvoorbeeld door uitstel van betaling te verlenen. Heeft u moeite om uw aanslag tijdig te betalen? Neem dan contact op met BsGW:
088-8420420. Zij bekijken dan welke mogelijkheden u heeft om later of in termijnen te betalen.

Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie die hopelijk veel van uw vragen beantwoordt. U leest er ook meer over de maatregelen die worden getroffen om u als ondernemer te ondersteunen:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-voor-werkgevers

Uiteraard kunt u ook bij uw brancheorganisatie terecht, waarvan ik weet dat ze hard aan het werk zijn om hun eigen ondernemers op alle fronten te ondersteunen.

Het liefst zou ik bij elke ondernemer persoonlijk op bezoek komen om mijn medeleven te betuigen en u een hart onder de riem te steken. Maar dat is gezien de voorschriften niet verstandig. Dus doe ik het op deze manier, op wat afstand, maar in gedachten nabij.

Voor nu wil ik vooral vertrouwen uitspreken dat we samen uit deze crisis komen.
Blijf vertrouwen en blijf gezond!

Namens het gemeentebestuur van gemeente Simpelveld, Burgemeester Richard de Boer

Foto Gemeente Simpelveld(Volgend nieuwsbericht) »