Hoofdmenu

Wielerfestival Cauberg als eerste wielertoertocht coronaproof 

 

 

De organisatie van ‘Wielerfestival Cauberg’ garandeert zaterdag 5 september optimale veiligheidsvoorzieningen. ‘Dankzij uitgebreide maatregelen kan dit sportieve evenement in de anderhalve-meter-samenleving op een perfecte en verantwoorde wijze worden georganiseerd’, aldus Roy Packbier, directeur van evenementenbureau The PEPr Company. ‘Tijdens Wielerfestival Cauberg zullen we bewijzen dat een fiets-event ook in het coronatijdperk op een veilige manier kan worden gehouden.’ Naast de wegtoertochten voegt de organisatie dit keer ook nog een Gravel Ride toe met twee routes over de gravelwegen in het ‘Amstel Gold Race gebied’.

 

 ‘Verantwoord Deelnemen’-plan. Met het oog op de veiligheid van deelnemers en bezoekers heeft de organisatie van Wielerfestival Cauberg een zogeheten ‘Verantwoord Deelnemen’-plan’ opgesteld. De organisatie baseert zich daarbij op de richtlijnen van World Health Organization (WHO) en de adviezen zoals deze door NOC*NSF zijn opgesteld. NTFU Wielersportbond en KNWU hebben deze adviezen vertaald naar specifieke richtlijnen voor de wielersport, waarbij het protocol ‘Verantwoord Sporten’ het uitgangspunt is. Het document is gebaseerd op de huidige coronamaatregelen die – al naargelang geactualiseerd door het RIVM – kunnen worden op- of afgeschaald. De organisatie van Wielerfestival Cauberg kiest voor een streng veiligheidsprotocol om optimaal voorbereid te zijn op het organiseren van deze toertochten en Gravel Rides in het coronatijdperk. Iedereen, zo benadrukt de organisatie, moet zich aanpassen aan ‘het nieuwe normaal’, ook de (sport)evenementenbranche.

 Evenement speelt zich af in buitenlucht. De anderhalve-meter-sportsamenleving begint voor Wielerfestival Cauberg al met het vooraf activeren van de community, het ophaalbeleid en het kiezen van de juiste looproutes op de verschillende locaties. Ook wordt vooraf nauwkeurig in kaart gebracht hoe de diverse balies, stands en muziekpodia ten opzichte van elkaar gepositioneerd worden. De organisatie van Wielerfestival Cauberg is blij met de ideeën en suggesties die de events-partners hebben aangedragen. ‘Wij zijn ervan overtuigd het fietsevenement op 5 september voldoet aan alle op dit moment reeds geldende corona-maatregelen’, zegt Roy Packbier ‘Wij doen uiteraard ons voordeel bij de kennis en ervaring die de afgelopen weken in Nederland is opgedaan in vergelijkbare settings, denk aan attractieparken, drukke winkelcentra en stranden. Groot bijkomend pluspunt is dat het volledige evenement zich afspeelt in de gezonde buitenlucht.’ De diverse fietsroutes zijn gesitueerd door heel Zuid-Limburg. Het gelimiteerd aantal deelnemers (maximaal zo’n 2.000) heeft op 5 september dus volop de ruimte in de volgens velen mooiste fietsregio van Nederland.

 Inschrijven. Deelnemers kunnen online inschrijven voor vier verschillende toertocht-routes (35KM – 60KM – 100KM – 160KM) en twee gravelroutes (65KM – 95KM) via www.wielerfestivalcauberg.nl.  Let op! Aangezien Wielerfestival Cauberg ‘coronaproof’ wordt georganiseerd, is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij, want op = op!

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock