Hoofdmenu

Parkstad finalist voor Topperverkiezing 2020

Drie kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt uit

Jaarlijks organiseert SBCM (Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingsfonds voor de sociale werkgelegenheid) een landelijke Topperverkiezing voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de Sw en de Participatiewet. Vanuit de Parkstadgemeenten zijn elf kandidaten voorgedragen, daarvan zijn maar liefst drie kandidaten verkozen tot finalist voor de regio Zuid.

 

Topperverkiezing Een Topper is een Sw- of Participatiewetmedewerker die vanwege zijn enthousiasme, motivatie, persoonlijke groei en ontwikkeling een succesvoorbeeld is voor anderen. Met de verkiezing zet SBCM jaarlijks het belang van ontwikkeling op de kaart. Ontwikkeling is nodig om werkfit te worden en duurzaam het aan het werk te gaan én blijven. Zeker voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

De jury, bestaande uit Marco Schipper van de FNV, Rieky Janssen van de Leerwerkloketten en Arend Pieterse van Cedris, heeft alle inzendingen beoordeeld op vasthoudendheid, getoonde inzet en ontwikkeling, waarmee ze barrières overwonnen hebben om zich verder te ontwikkelen op de arbeidsmarkt.

Genomineerden .In Parkstad worden jaarlijks vele honderden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bemiddeld naar passend werk. Vanuit de Parkstadgemeenten, sociale diensten en Sw-bedrijf WSP Parkstad zijn elf toppers voorgedragen voor de verkiezing in de regio Zuid. Daarvan zijn er door de jury maar liefst drie geselecteerd die kans maken op de titel Topper van de regio Zuid 2020.

De genomineerden zijn: Dhr. Guido Thissen, kandidaat gemeente Heerlen, werkzaam bij Stichting Werk voor Heerlen

Mw. Cynthia Hazekamp, kandidaat gemeente Kerkrade, werkzaam bij Meander Thuiszorg

Dhr. Dirk Slokker, kandidaat Sw, werkzaam bij Medtronic

Winnaar .In elke regio kan één Topper de verkiezing winnen. Op 23 september aanstaande horen de negen finalisten wie van hun de regionale prijswinnaars zijn geworden tijdens een online evenement van SBCM met presentator Jörgen Raymann. Dat het een winnaar uit de regio Parkstad zal zijn, staat in ieder geval vast!

Logo sbcm

 « (Vorig nieuwsbericht)