De Limburgse derby op het landelijke vrouwenvoetbal Bekkerveld – Fortuna’54 stond op het programma. Beide teams zijn al geplaatst voor de volgende ronde.

Op sportpark A gene Bek  werd er 2 minuten te vroeg afgetrapt en het was duidelijk hoe de verhouding zou zijn in de wedstrijd. Bekkerveld aan de bal en Fortuna’54 loerend op de counter.

Fortuna’54 speelde zeer compact met de linies dicht op elkaar. Bekkerveld die hier moeite mee had gedurende 1e helft vooral door positie spel niet nauwkeurig genoeg was. Toch waren daar enkele mogelijkheden en was het in de 23e minuut raak door een vrije trap vanaf 20 m

van het doel. Sharon die de bal prachtig over de muur en keepster de bal erin krult. Spelbeeld bleef het zelfde Fortuna’54 die ruimtes dicht hield en schade beperkt wilde houden en Bekkerveld met veel balbezit zoekend naar de ruimte. Dit was tevens ook de ruststand.

2e helft een nog gretige Bekkerveld die na 4 minuten al een kans kreeg. Het was Zoe Mols die de bal met een schitterende schot de lat raakt, maar helaas het mocht niet baten. Weer werden vele mogelijkheden door Bekkerveld gemist. Gedurende wedstrijd ging Fortuna’54  iets meer druk zetten waardoor er meer ruimte kwam voor Bekkerveld. Dit resulteerde in de slotfase van de wedstrijd voor de 2-0. Het waren de goed ingevallen Rachelle Wijnne en Froukje Tillie  die de beslissing

op het scorebord hebben neergezet. Rachelle Wijnne zocht Froukje Tillie met een mooi crosspass en Froukje die klaar legt voor lisa die de bal erin tikt. En dit was een counter uit het boekje waarmee Fortuna’54 de uitzicht op minimaal een punt heeft verloren.

Beide ploegen waren al door in het landelijke bekertoernooi.Door deze overwinning zal Bekkerveld als nummer 1 met 100% score doorgaan.

Reactie van de trainer van Bekkerveld: “Het was niet ons beste wedstrijd maar ook zulke wedstrijden moet je winnen, als je in de competitie eind van het seizoen de titel wil hebben. 3 Bekerwedstrijden met 9 punten de 100% score niet verkeerd, dat zie je graag als trainer.  Nu op naar de

competitie.” Volgende week start de competitie tegen Udi’19/CSU ook deze wedstrijd zal om 11.00 uur plaatsvinden op sportpark A gene Bek.