Hoofdmenu

Rkvv Voerendaal wint van Wijnandia

In de derde en laatste wedstrijd van de beker poulefase mochten we op bezoek uit bij Wijnandia. In een stevig zonnetje begonnen we goed aan de wedstrijd. Balverlies van Wijnandia werd in de 7e minuut gelijk afgestraft. Ron Starmans gaf halfhoog voor en Michel van Dinther tikte met links binnen: 0-1.

We kregen nog een aardige kans op de 0-2 maar in een volgende aanval waarbij de rollen tussen Ron en Michel waren omgedraaid werd een poging van Ron geblokt door een verdediger. Een situatie voor onze goal waarbij we even uit de organisatie waren leverde wel direct de gelijkmaker op. Oud Voerendaal speler Bram van Rooij prikte de bal binnen achter Sander Smeets. Toch gingen wij met een voorsprong de rust in. Kopballen van Jim Mijnes en Ron Starmans werden knap gekeerd door de doelman, maar bij een directe vrije trap van Kjell Kleijkers met veel inlopende en afleidende mensen bleef hij het antwoord schuldig: 1-2.

Na de pauze kreeg de thuisploeg de grootste kans via een penalty. Deze was heel makkelijk toegekend nadat Cas Vermeulen de bal speelde, maar gelukkig spatte de bal op de lat uiteen. Scoren lukte ons wel nog. Ron Starmans krulde een vrije trap randje zestien goed raak: 1-3. Hierna kregen beide ploegen wat last van de warmte en ebde de kwaliteit wat weg. Bas Coenen ging nog op voor zijn eerste treffer maar stuitte op de doelman. Ze eindigde de wedstrijd in 1-3 en is het afwachten op de uitslag van de uitgestelde wedstrijd Hulsberg – RKSVB om te weten of we door gaan of niet.

Volgende week zondag begint de competitie uit tegen RKTSV.

Tekst de Analist en ArchiefFoto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »