Hoofdmenu

WoonWijzerWinkel Limburg opent in Kerkrade

Op de foto  Marwin Dekkers als nieuwe directeur voor de vestiging in Limburg

Op initiatief van de zeven Parkstad gemeentes opent op 10 oktober de WoonWijzerWinkel Limburg aan de Roda JC Ring in Kerkrade. Hier kan men, voorlopig op afspraak, terecht voor alle informatie, onafhankelijk advies en middelen om de woning te verduurzamen.

Vanuit het beleid Parkstad Limburg Energietransitie, afgekort Palet, heeft Parkstad de flinke opgave gekregen om 15.000 woningen te verduurzamen. Met de komst van de WoonWijzerWinkel kan aan deze doelen gewerkt worden. Door samen te werken met lokale installateurs en aannemers zorgt de WoonWijzerWinkel tevens voor een impuls voor de lokale economie.

“De gemeenteraad heeft uitgesproken dat we in 2040 energieneutraal moeten zijn. Dat willen we doen door zowel energie te besparen als energie op te wekken.” aldus Wethouder Jos Timmermans van gemeente Beekdaelen. “Dit zal beide gestimuleerd worden door de komst van de WoonWijzerWinkel.”

Wethouder Beekdaelen Jos Timmermans

Wethouder Heerlen Charles Claessen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wethouder Simpelveld W.J.H. (Wiel) Schleijpen

 

De WoonWijzerWinkel opent op 10 oktober de deuren om te starten met de actie omtrent de Regeling Reductie Energieverbruik. Deze start gaat gepaard met de aansluiting van Marwin Dekkers als nieuwe directeur voor de vestiging in Limburg. “We starten direct met een interessante actie voor alle woningeigenaren in Parkstad op weg naar de toekomstige verduurzaming van Limburg.”

Vanuit zijn passie voor duurzaamheid wilt hij de WoonWijzerWinkel een succes maken. Daarom is hij blij dat de WoonWijzerWinkel namens de Regeling Reductie Energieverbruik start met een mooie actie; Woningeigenaren uit de Parkstad gemeentes kunnen online een box met energiebesparende producten samenstellen met een gratis voucher t.w.v. €90,- (bij besteding vanaf €100,-, op=op). Men kan in plaats van een box ook kiezen voor een gratis onafhankelijk adviesgesprek, waarin wordt gekeken daar de staat van de huidige woning, de situatie en het budget van een woningeigenaar. Hierbij neemt de adviseur subsidiemogelijkheden mee in het totaal. Na afloop wordt de woningeigenaar in contact gebracht met lokale gecertificeerde installateurs en aannemers voor de uitvoering van het advies. De WoonWijzerWinkel blijft hierbij garant staan voor het eindresultaat. Door de Regeling Reductie Energieverbruik zullen de eerste 1450 adviesgesprekken gratis worden aangeboden aan woningeigenaren in Parkstad.

Voor meer informatie: www.woonwijzerwinkel.nl/limburg

Foto’s WoonWijzerWinkel