Hoofdmenu

Camera’s bij bussluis Schaesbergerweg gaan werken vandaag 15 oktober

Het toegangssysteem bij de bussluis aan de Schaesbergerweg wordt met ingang van vandaag15 oktober in gebruik genomen. Dat betekent dat alleen de voertuigen waarvoor een ontheffing is afgegeven, zonder problemen kunnen doorrijden. Mensen die geen ontheffing hebben, riskeren een boete.

 

Afgelopen zomer is het nieuwe systeem geplaatst bij de bussluis. Daar staan nu camera’s, die de kentekens ‘bekijken’ van alle voertuigen die voorbij komen (ook brommers en scooters). Het systeem gaat vervolgens op zoek in een database. Daarin staan de kentekens van alle voertuigen waarvoor een ontheffing is afgegeven. Staat het kenteken in het systeem? Dan is doorrijden geen probleem.

Staat het kenteken niet in de database? Dan krijgt de eigenaar van dat voertuig een waarschuwingsbrief of een boete.

De eerste keer krijgt u geen boete, maar een waarschuwing..Heeft u geen ontheffing om te mogen passeren met uw voertuig? Dan krijgt u bij de eerste keer dat u de bussluis tussen 15 oktober en 15 november passeert een brief met een waarschuwing. Hopelijk denkt er u dan de volgende keer wel aan dat u op die plek niet mag doorrijden. Na die eerste keer krijgt u een boete als u er zonder ontheffing weer doorheen rijdt.

We waarschuwen tot 15 november 2020. doen we dat niet meer. Passeert u ná 15 november voor de eerste keer, dan krijgt u meteen al bij de eerste keer een boete.

Brommers en scooters moeten over het brom-/fietspad rijden..Deze voertuigen hebben ook een kenteken. Passeren zij over de rijbaan, dan scannen de camera’s dat ook. Dat kenteken staat niet in de database en daarom volgt dan een boete. Heeft u een brommer of scooter? Rij van via het brom-/fietspad. Dan kunt u langsrijden zonder een boete te krijgen.

Bij de bussluis staan duidelijke borden.

Op die borden staan duidelijke regels:

  • doorrijden mag alleen als je een geldige ontheffing hebt.
  • brommers en scooters moeten over het brom-/fietspad.

Hulpdiensten kunnen altijd door.Voertuigen van de politie, brandweer en ambulances mogen altijd doorrijden. Dit is voor de veiligheid van de burgers.

Heeft u nog vragen?Neem dan contact op met de gemeente Heerlen via nummer 045 5605040 en vraag naar dhr. J. van Daal of laat een terugbelnotitie achter.

Foto®Lidia Photography« (Vorig nieuwsbericht)