Hoofdmenu

Veiligheid afrit Buitenring N300/

Gravenweg verdiend aanpak

Sinds de provincie en gemeente aanpassingen deden aan de nieuwe afrit van de buitenring Gravenweg heeft de gevaarlijke situatie die is ontstaan zich helaas nog niet verbeterd.Verkeer dat, komend vanuit de richting Kerkrade, de afrit Gravenweg (Eygelshoven) neemt krijgt regelmatig met ongelukken of bijna ongelukken te maken. Onlangs vielen daarbij weer 2 gewonden. Dodelijke ongelukken hebben zich gelukkig nóg niet voorgedaan.

 

John Roland, fractievoorzitter van ‘Ons Kerkrade’ en Anja Snijders van Burgerbelangen hebben daarom de handen ineengeslagen en hebben op 14 oktober een petitie, getekend door meer dan 250 bewoners van het Waubacherveld overhandigd aan wethouder Dion Schneider om aandacht te vragen voor dit probleem. Deze petitie zal deze week ook overhandigd worden aan Dhr. Mackus, Gedeputeerde van Provincie Limburg.

In de petitie tonen de bewoners van het Waubacherveld hun bezorgdheid over de onveilige verkeerssituatie die er bestaat. Zij verzoeken de Provincie Limburg en de Gemeente Kerkrade om op zeer korte termijn de onveilige verkeerssituatie structureel te verbeteren. Hiermee zal ook het woongenot van de bewoners worden vergroot.

Wethouder Schneider ( Verkeer en vervoer) geeft hierbij aan: “Als College nemen we deze situatie zeer serieus. Ik voel me door deze petitie gesteund door de omwonenden om er bij de Provincie op te blijven wijzen dat er aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn. Er hebben reeds diverse onderzoeken plaatsgevonden. Op korte termijn zal er bestuurlijk overleg plaatsvinden met de gedeputeerde waarin zijn visie op eventuele vervolgstappen kenbaar zal worden gemaakt. Zodra de visie van de Provincie bekend is, zal er een informatiebijeenkomst voor omwonenden worden georganiseerd om deze mee te nemen in de vervolgstappen.”

Foto Gemeente Kerkrade(Volgend nieuwsbericht) »