Hoofdmenu

KOOP LOKAAL, HELP DE HORECA!

 

Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Daarom heeft het kabinet besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Meer dan we zouden willen heeft die verscherping van de maatregelen impact op de samenleving en de economie. Maar deze stap is nu op landelijk niveau nodig zodat zich daarna een nieuw perspectief aandient: een samenleving waarin we het virus onder controle houden. Het is cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen kunnen houden en de basisregels blijven volgen. Iedereen met klachten laat zich testen en mensen met een positieve testuitslag blijven thuis. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.

Burgemeester Richard de Boer: “Ik weet dat heel veel inwoners de afgelopen periode voorzichtig zijn geweest en de regels zo goed en zo kwaad als het kan hebben nageleefd. Ik weet ook dat onze horecaondernemers er alles aan hebben gedaan om hun bezoekers op een veilige manier te ontvangen. Het feit dat zij nu opnieuw voor 4 weken moeten sluiten, is een enorme dreun! Maar in uitzonderlijke tijden, zijn uitzonderlijke maatregelen nodig. Helaas ontkomen we daar niet aan.”

De Boer: “Ik wil aan alle ondernemers namens het gemeentebestuur mijn medeleven uitspreken. De economische gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen voelbaar. Gelukkig is er enige ondersteuning door het kabinet met tijdelijke financiële regelingen. En gelukkig kunnen veel ondernemers meteen overgaan op een ander verdienmodel, zoals het aanbieden van afhaalmaaltijden. Ik roep daarom u, onze inwoners, op om de lokale ondernemers te ondersteunen. KOOP LOKAAL en help de horeca met een afhaalmenu of een cadeaubon die u op een later moment vast en zeker kunt verzilveren: www.helpdehoreca.nl.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno