Roda JC Kerkrade heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan het treffen met Excelsior Rotterdam. Serrarens, Vossebelt en Goppel zorgden voor de drie doelpunten aan de kant van Roda JC.
Bij Roda JC keerde doelman Jan Hoekstra na lang blessureleed weer terug onder de lat. De doelman viel in het eerste duel van de competitie (Jong Ajax, 30-08-2020) geblesseerd uit.

Goppel was verantwoordelijke voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Hij probeerde het na amper twee minuten spelen met een schot van ver. Echter, was dit te voorbarig en ging zijn poging over. Even later was doelman Jan Hoekstra enorm belangrijk bij het voorkomen van een voorsprong voor de bezoekers. Hij keerde met zijn linkerbeen het schot van Verhaar.  Nog geen minuut later raakte Goppel de paal nadat hij de bal eenvoudig afpakte. In de tegenstoot was het wel raak voor de Rotterdammers. Topscorer Emil Òmarsson ging na zeven minuten spelen alleen op Hoekstra af en schoof de bal langs de goalie, 0-1.

Na een paar minuten waarin het spel op en neer ging kwam Serrarens definitief door de Rotterdamse verdediging. Hij kwam oog-in-oog met doelman Damen en lepelde de bal over de goalie heen, 1-1. De spits maakte hiermee zijn eerste doelpunt in het shirt van Roda JC. Tevens is dit zijn vijftigste treffer in 200 wedstrijden in de Eerste Divisie. Goppel kwam even hierna ook oog-in-oog met doelman Damen, echter schoot hij keihard tegen de vuisten aan.

Na 36 minuten spelen mocht aanvoerder Luijckx aanleggen voor een vrije trap van +/- 30 meter. Hij krulde de bal in de verre hoek richting de driehoek, maar Damen tikte de bal naast. Vijf minuten voor rust stoomde Goppel op over de rechterflank. Hij legde de bal terug op Vossebelt die hard afdrukte. Helaas stompte Damen de bal terug in het veld.

Zo’n zeven minuten na de theepauze wist Roda JC de voorsprong te pakken. Na een vooractie van Marzo kon Vossebelt de bal hard in de bovenhoek rammen, 2-1. Twintig minuten voor tijd beloonde Goppel zichzelf met een doelpunt. Hij werd met een hoge bal diep gestuurd door Serrarens en wist – op snelheid – zijn directe tegenstanders te kloppen. Hierna kon hij de bal met de tenen langs Damen schuiven, 3-1.
Aankomende zaterdag (5 december) gaat Roda JC op bezoek bij Jong PSV. Om 16.30 uur wordt in Eindhoven afgetrapt op PSV Campus De Herdgang. Ook dit duel is weer live te volgen op FOX Sports.