Hoofdmenu

Bam brood en meer – een bijzonder lunchroom en werkplek – stopt helaas definitief per 1 maart .

 

https://getfunded.nl/campagne/14736-help-bam-brood-en-meer

De redactie ontving onderstaande bericht via de sociale kanalen en was hierdoor erg ontdaan. Niet zozeer door het feit dat een kleine ondernemer het niet redt, in deze zware tijd, maar nog veel meer door het gegeven dat er hier sprake is van een bijzondere werkplek, waar jongeren met een afstand op de arbeidsmarkt een kans krijgen.

 

 

Een thuis, een sociale plek waar ze zich kunnen verbinden met hun leeftijdsgenoten. Een werkplek, waar sprake is van participatie en integratie. Waar de klanten op een mooie en pure manier als gasten worden ontvangen en waar de jongeren op een “speelse” manier kennis kunnen maken met het maatschappelijke bedrijfsleven. Een win-win situatie zou ik zeggen, zeker in het beleid van participeren binnen een gemeente. Helaas creëerde de regelgeving en het in hokjes-denken een enorme drempel, waardoor het de eigenaresse niet makkelijk werd gemaakt.

Met hoop op daadkracht en oprechte oplossingen, plaatsen wij onderstaande brief, die de eigenaresse van BAM via de sociale media plaatste.

 

Iedereen die BAM kent en ons volgt, weet dat ik mij met hart en ziel inzet voor mijn zaak en mijn lieve talentjes. Het is nu al meer dan een jaar geleden dat de horeca voor het eerst zware klappen te verduren kreeg en op slot ging. Een jaar lang elke dag leven in onzekerheid. Bang dat het allermooiste plekje, dat voor mij en zo veel jongeren als een tweede thuis voelt, als sneeuw voor de zon zou verdwijnen.

Iedere cent is omgedraaid, al het spaargeld erin gestopt, veel steun gekregen van lieve trouwe klanten. Alleen de beloofde steun vanuit de overheid blijft uit…. In de media alleen maar aandacht voor de zogenaamde steun die ook de kleine ondernemer erdoorheen zou slepen. Tot op de dag van vandaag is er geen hulp geweest en als deze nog komt is dat te laat voor vele ondernemers die precies zullen weten wat ik bedoel. Alleen maar beloftes zonder perspectief voor de toekomst.

Daarnaast probeer ik al 3 jaar om de dagbesteding via Stand-by (onderdeel van gemeente Heerlen) van de grond te krijgen. BAM heeft zich aan alle voorwaarden gehouden en keurig alle papierwerken ingediend. Toch kon ik me als kleine ondernemer niet aansluiten, door hun nalatigheid en omdat dit na 3 jaar niet paste in het nieuwe beleid dat Stand-by voert.

Al 3 jaar wacht ik op loze beloftes om Heerlense jongeren een mooie plek te bieden in het centrum van Heerlen. Ik heb mij op vrijwillige basis iedere dag keihard ingezet voor stagiaires en leerlingen van verschillende scholen in de gemeente Heerlen en heb dit met alle liefde gedaan. Ik heb jongeren zien opbloeien en doelen zien bereiken die niemand voor mogelijk hield.

Zoals je kunt lezen heb ik op meerde fronten een keiharde mentale strijd geleverd die bij mij voor de nodige fysieke klachten zorgt. Ik kan dit dan ook niet langer meer volhouden en heb met heel veel pijn in mijn hart en verdriet moeten besluiten om te stoppen met BAM. Het zijn voor mij en mijn talentjes hele zware en emotionele tijden en wij hopen dan ook dat jullie begrijpen dat wij echt niet anders kunnen.

 Per 1 Maart stoppen wij dan ook definitief. In de komende 2 weken ben ik vooral bezig met het goed afsluiten met mijn lieve talentjes. Dit is dan ook meteen de laatste gunst die wij van jullie vragen: begrip en liefde.

 Zoals jullie wellicht begrijpen is het voor deze doelgroep soms lastig om te relativeren en om dit alles een plekje te kunnen geven. Ik zal er alles aan doen om deze lieverds op een andere geschikte plek aan het werk te krijgen, want dat verdienen ze!! Ik heb ze uiteraard al verteld dat BAM wel stopt maar dat wij altijd contact blijven houden.

foto Sandarijn Hilkhuijsen

Samen met de talenten wil ik graag iedereen bedanken voor de 3 fantastische jaren die we samen hebben mogen meemaken!

 Zoals gezegd zijn wij erg emotioneel, hopen op begrip en vragen jullie, mochten er vragen zijn deze te stellen per email. Liefs,

 Chrissy en de talentjes

 Chrissy is te bereiken op bam@bambroodenmeer.nl

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno en Sandarijn Huilkhuizen

 

 « (Vorig nieuwsbericht)