Murals van wereldfaam in Merkelbeek en Schinveld

Op de foto Kunstenaar Studio Giftig aan het werk. 

De paddentrek en schutterstraditie krijgen een permanente plek in Onderbanken. Met twee unieke muurschilderingen op de viaducten onder de N274 (Merkelbekerstraat, Schinveld) en N276 (Haagdoornweg, Merkelbeek), brengen we dit (regionale) culturele erfgoed op een bijzondere manier in beeld. Muurschilderingen die zich kunnen meten met de murals in Heerlen.

Bij het ontwerpproces van de muurschildering over de schutterstraditie, zijn de schutterijen St. Johannes – St. Clemens Merkelbeek en St. Gertrudis Amstenrade nauw betrokken. Zij krijgen een prominente plek op het viaduct en zorgen voor een blijvende herinnering aan het OLS.

Het viaduct met de schildering van de schutterstraditie ligt aan de nieuwe Beekdaelen-route, die leidt langs bijzondere plekken in onze nieuwe gemeente. Daarom nodigen wij u graag uit voor de feestelijke opening van deze muurschildering.

De opening vindt plaats op zaterdag 27 oktober 2018 van 15.45 uur tot 17.00 uur onder het viaduct N276 / Haagdoornweg in Merkelbeek. De Haagdoornweg wordt die middag (tijdelijk) afgesloten voor verkeer. Kom dus bij voorkeur per voet of met de fiets.

Tekst  gemeente Onderbanken en Foto: Street Art Heerlen

Geef een reactie