BAS ORTMANS JÜBILEUMPRINS BIJ DE EEKHEUËRE


Zaterdag 12 januari werd Bas Ortmans geproclameerd in Hotel Van der Valk. Bas woont in de Pater Beatusstraat en is een geboren en getogen Eikendervelder. Hij is 25 jaar, getrouwd met Britt en vader van Lize en Tieme. Als accountmanager werkzaam bij het Clinical Trial Center in Maastricht. Zijn hobby’s zijn voetbal (Sporting Heerlen) en carnaval (Eekheuërevrung). Bas was zelf jeugdprins van De Eekheuëre in 2004, samen met vader Huub die dat jaar de grote prins was. Bòh zaag noe z11, we hebben een kanjer tot jubileumprins uitgeroepen. Alaaf Bas I.

Het programma startte zaterdag vroeg omdat we toporkest Knallerman ruim baan wilden geven. Dat is perfect gelukt. Veel vroege vogels en gastverenigingen namen afscheid van Alexander (Koks) I, die samen met zijn adjudant en broer Christiaan een prachtig seizoen heeft beleefd. Onder toeziend oog van de Aod-Prinse nam Alexander schilderend afscheid!

Daarna werden drie proclamatie-attributen de zaal in gereden. De Aod-Prinse Huub Ortmans (de vader van…), Marc de Lange en Noël Welman hebben maanden gewerkt aan twee gigantische eekhoorns en een groot, rood hart. Voor het podium vloeiden de drie elementen samen tot een schitterende geheel. Ondersteund door de nieuwe sjlager ‘Nog efkes’ van Bjorn en Mieke presenteerde Prins Bas I zich recht uit het hart en zijn twee adjudanten doken uit de eekhoorns. Neef Koen Souren en goede vriend Rik van Winkelhof assisteren de prins. Samen met de onmisbare steun van hun drie dames Britt, Carly en Pascalle wordt dit een bijzonder mooi seizoen.

Om 21.30 uur stond orkest Knallermann klaar om deze avond een nóg specialer tintje te geven. En daar zijn ze prima in geslaagd. Een 11-koppig orkest dat de Limburg Parkstadzaal met show en schitterend, afwisselend repertoire volledig op z’n kop zette. De dansvloer is geen seconde leeg geweest. Zeker niet omdat tijdens de pauze van het orkest De Bessemskriemer uit Gressenich hun kunsten vertoonden. Na een speciale toegift ‘nao ut zuuje’ met Prins Bas achter de microfoon, werd een punt gezet achter de eerste grote jubileumactiviteit van 2019.

Woensdag gaat Prins Bas I en zijn gevolg naar het Theater van de Buut in D’r Klinge en zaterdag 19 januari proeven we het speciaal voor het jubileum gebrouwen bier in de Beerkompanie. Daar heeft onze kersverse prins nog een hele bijzondere verrassing in petto!
Op zondag 27 januari vindt de jubileumreceptie plaats in Hotel Van de Valk. Vanaf 14.11 uur kan iedereen Prins Bas I feliciteren, maar ook de jubilarissen Rob Dijcks (4×11), Ger Koks (4×11), Noël Welman (1×11) en Xavier Ummels (1×11).

Foto’s: Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.

Geef een reactie