Voerendaal -Jaques Petit beschermheer schutterij St Sebastianus krijgt Koninklijke onderscheiding

Jacques Petit werd zondagmiddag, tot grote verrassing van hemzelf en zijn Truus,  Koninklijk Onderscheiden!

De heer Petit is vrijwilliger bij en bestuurslid/voorzitter (1983-2005) geweest van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) afdeling Voerendaal. Hij fungeerde als bestuurslid van de LLTB kring Zuid-Oost en was betrokken bij de herinrichting van het Centraal Plateau. Tevens was hij lid van de ruilverkavelingscommissie.

Vanaf 1999 is hij vrijwilliger van de Koninklijke Schutterij St. Sebastianus Voerendaal, waarvan het schutterslokaal op grondgebied van de heer Petit is gehuisvest. Hij draagt o.a. zorg voor het onderhoud. Tevens is de heer Petit voorzitter van het Eregilde, een stichting die tot doel heeft de voortzetting en ondersteuning van de schutterscultuur in de gemeente Voerendaal. In 2000 is hij benoemd tot beschermheer van de schutterij. Hij ondersteunt daarnaast de organisatie van bondsfeesten samen met andere vrijwilligers.

Ook had de heer Petit zitting in de besturen van de Covas (suikerbieten coöperatie), de Koval (aardappercoöperatie) en de Stichting Boerenbond-CAV Boerenbond Zuid. Voorts stelt hij zijn terrein beschikbaar voor feesten van de buurtvereniging.

Foto Gemeente Voerendaal

Geef een reactie