24 september 2024

Revival: SV Eikenderveld van degradatie- naar promotie kandidaat

Vierdeklasser SV Eikenderveld klopte vandaag SV Simpelveld met 2-1. Het betekende de zevende opeenvolgende overwinning. De blauwwitten die als derde van onderen de winterstop ingingen zijn plotsklaps een promotie kandidaat.

De overwinning was toegegeven fortuinlijk. Sv Eikenderveld goalie Dennis Habets die in vier van de zes voorafgaande duels de nul hield keepte opnieuw een wereldpartij. En had daarnaast ook af en toe een engeltje op de lat. Aan de andere kant maakte de Simpelveld goalie in de slotfase een kardinale blunder. Het bleek de beslissing: 2-1.                  

Faissal Sadikki (28) de nummer 10 van SV Eikenderveld genoot met volle teugen. “We moesten het vandaag vanwege vakanties en blessures stellen zonder vier van onze beste spelers. Onder meer oud -prof Mo Elberkani – die bindt in de spits altijd twee tegenstanders – en onze beste verdediger Issam Bouyajrhal waren er niet bij. Dus dit resultaat doet daarom extra deugd.” Dan beslist: “Maar tijdens de ramadan – presteert Eikenderveld met haar overwegend Marokkaanse spelers altijd goed. De saamhorigheid is dan altijd fantastisch. Je ziet het ook terug op het veld.”

De ramadan de periode van een maand waarin moslims zolang het licht is niets eten of drinken en spirituele verdieping nastreven startte op 22 maart. Nog twee wedstrijden heeft SVE in de vastentijd dus nog voor de boeg. Met een compleet team heeft spelregisseur Sadikki er alle vertrouwen in dat SVE gaat meedoen voor het periodekampioenschap.

In de eerste seizoenhelft leek SV Eikenderveld nog tegen degradatie te moeten gaan strijden. Dat veranderde toen na de winterstop smaakmaker Sadikki terugkeerde bij SV Eikenderveld. De clubvedette en assist koning verruilde voor het seizoen SV Eikenderveld voor het Belgische Future Winterslag. Sadikki ging er niet alleen voetballen, hij werd er ook tweede voorzitter en samen met zijn boezemvriend Rachid Chelah medeclubeigenaar.

Chelah, een ex-profvoetballer van PSV, die ook werkzaam is als spelersmakelaar, startte ruim tweeënhalf jaar geleden met Gerald Vanenburg voetbalschool The Future. Ook andere grote voetbalnamen als Adil Ramzi, Otman Bakkal en Ibrahim Afellay verbonden zich aan The Future. Die brengt jeugdvoetballers op een hoger niveau. Van basis- tot BVO-techniek, zeg maar. The Future draait inmiddels met 600 jeugdspelers op zes locaties, waarvan vier in de regio Eindhoven, een kleine project bij Sporting Heerlen en een bij Winterslag.

Faissal Sadikki die al een jaren een café-ontbijtzaak in Maasmechelen en een shishabar (Dutch Lounge) in Heerlen-centrum runt, begon vol elan. Eerder had hij immers al aangetoond dat hij het talent heeft om meerdere balletjes tegelijk hoog te houden.

Maar de klus bij Future Winterslag bleek in de praktijk uiteindelijk toch te veel van het goede. In combinatie met mijn gezin en horecazaken bleek het tijdmatig gewoon niet te doen. Daarom heb ik na overleg met mijn vriend Rachid Chelah de knoop doorgehakt en ben ik met alles gestopt. Ik concentreer me nu op mijn gezin en op mijn horecazaken.” Glimlachend: “en natuurlijk op SV Eikenderveld. Samen met mijn broer en mijn vrienden voetballen is en blijft geweldig. Een heerlijke ontspanning ook.”