Lucho Carreno KVC

Topteam op bezoek aan de Voorterstraat

Sportpark Bleijerheide mag zich deze week verheugen op het bezoek van een absolute topploeg in de derde klasse B van het amateurvoetbal. Alfa Sport uit Schinnen/Oirsbeek komt zondag namelijk langs bij KVC Oranje.

Alfa Sport staat momenteel tweede op de ranglijst van 3B, met één schamel puntje minder dan koploper Walram, maar de ploeg van trainer Martin Vrösch heeft wel nog twee duels te goed. Bovendien heeft Alfa Sport een beter doelsaldo dan de huidige lijstaanvoerder

Op voorhand zeg  je dat Alfa Sport de favoriet is voor de komende confrontatie. Die ploeg doet nadrukkelijk mee om de titel, terwijl je KVC Oranje op dit moment kunt bestempelen als middenmoter. Maar dan wel een ploeg in de zone van de ranglijst waar het -met uitzondering van een kampioenschap en rechtstreekse degradatie-  nog alle kanten uit kan. Nacompetitievoetbal om degradatie af te wenden is namelijk niet ver weg, nacompetitie voor promotie overigens evenmin. Wat dat betreft is alles nog open.

Het lijkt geen gemakkelijke opgave te worden voor oranje-wit, zeg je op voorhand.

Voor beide ploegen staan er in ieder geval (grote) belangen op het spel. Voor de één de titelrace, voor de ander eerst maar eens punten pakken om in veiligheid te geraken. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in de Alfa Arena in Oirsbeek in een 3-3 gelijkspel. KVC Oranje keek tussentijds tegen een achterstand van 2-0 en 3-1 aan, maar wist in een drijfnat en tumultueus spektakelstuk toch nog een punt uit de wacht te slepen. Dylano van Dijk (1-0), Daan Pinckers (2-0) en Tijmen Dassen (3-1) schoten raak voor de thuisclub. Chris Frauenrath (2-1), Shensley Angela (kopbal, 3-2) en Ruud Vanhauten (3-3) tekenden voor de treffers van de mannen uit Bleijerheide.

De weersvooruitzichten zijn goed, het wedstrijdaffiche lijkt een lokker. Reden genoeg een bezoek te brengen aan Sportpark Bleijerheide, komende zondag, om 14.30.

U bent van harte welkom!

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)