24 september 2024

Chevremont verliest geheel onnodig van Someren

Chevremont is er ondanks het  veldoverwicht en de nodige gecreëerde kansen, niet in gelukt om Someren te achterhalen op de ranglijst. Het was een uiterst effectief Someren dat er met de winst vandoor ging.
Chevremont speelde een redelijke 1e helft en had veelvuldig de bal. Someren stond vooral goed te verdedigen, maar kon aanvallend geen vuist maken. Nadat Chevremont een aantal keer onfortuinlijk was geweest in de afronding, mocht Someren op eigen helft een vrije trap nemen. Hun centrale verdediger zag Twan Roex te ver voor zijn goal staan en schoot de bal van ruim 55 meter op doel. De bal mag er natuurlijk nooit in van zo’n afstand, maar gezegd moet worden dat een wonderschoon doelpunt was, 0-1 tegen de verhouding in.

Na rust ging Chevremont op zoek naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er ook, maar in de eindfase voor de goal ontbrak de echte scherpte. Gaandeweg de 2e helft gingen we meer tegen onszelf voetballen, namen we meer risico en Someren profiteerde in de absolute eindfase van de wedstrijd nog met twee late doelpunten. Hierdoor werd er een geflatteerde nederlaag geleden.
Chevremont moet zorgen dat het snel weer een overwinning gaat boeken in de competitie, want de hele brede middenmoot staat akelig dichtbij. Volgende week moet het gaan gebeuren, in de laatste verre uitwedstrijd van dit seizoen tegen EFC.

Maar eerst staat er a.s. donderdagavond een mooi beker affiche op het programma. Tegen Sportclub25 (in Bocholtz) staat de kwartfinale van de beker op het programma, met als inzet: plaatsing voor de halve finale en automatische plaatsing voor het landelijke bekertoernooi komend seizoen.
Bron: vv Chevremont