24 september 2024
WalktosurVieve is opvolger en de nieuwe naam  van de KWF Samenloop voor hoop. De KWF 2021 in Coronatijd besloot zich terug te trekken.

Grootste deel van de stichting die de Samenloop voor Hoop in Landgraaf organiseerde, wilde zelfstandig verder met een nieuwe naam en paar nieuwe ambitieuze  leden op een nieuwe locatie, het mooie Stadspark in Kerkrade.


Zaterdag en zondag vond daar de eerste WtS plaats bij een tropische hitte van plus minus 30 graden. Een wandelevenement voor individuen en teams met als doel zoveel als mogelijk geld op te halen voor kanker gerelateerde doelen in de regio. 
Zaterdag werd gestart met een muzikale opening die als thema Ontmoeting heeft. Om half 11 was er een indrukwekkende en emotionele kaarsenceremonie, ondersteund door het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en met lovende en rakende woorden van Lucie Van de Meerakker. 600 brandende beschreven en beschilderde kaarsenzakken gaven het wandelparcours een unieke en warme sfeer. Alle artiesten hebben pro deo in het Stadspark opgetreden.

Zondag was het thema feest en werd er nog van 8 tot 13 uur gewandeld, waarna op dat tijdstip een laatste dank je welronde werd gelopen waarna burgemeester Petra Dassen en voorzitter WtS de twee cheques voor de gekozen goede doelen onthulden. €4500 ging naar het Toon Hermanshuis Parkstad en €18.000 ging er naar de Encore- studie, een wetenschappelijk onderzoek van het Maastricht Universitair Centrum naar de gevolgen van dikkedarmkanker. Het onderzoeksteam bestaat uit onderzoekers, medische specialisten, onderzoeksdiëtisten en gespecialiseerde verpleegkundigen.  
In 2025 vindt de volgende WtS plaats, wederom in ons stadsparken met de ambitie om van de 400 wandelaars dit jaar er 1000 te maken!