Succesvolste Nederlandse band Rondé geeft knaller optreden op Pinkpop

Vandaag Stond de Nederlandse band Rondé met hun eigen tour op Pinkpop.
Met een mooie opening knalde de muziekklanken je om de oren. De stem van zangeres Rikki Borgelt die bereikte het hele pinkpop veld. De mensen waren mee aan het zingen en aan het dansen. alleen maar positieve vibes tot achter in het veld, waar de oudere generatie genoot op een deken van dit geweldige optreden van Rondé, Waren de jongere vooraan op elkaar schouders hard mee aan het zingen en dansen.  Rondé dominerende het publiek. De power en energie wat er van af vloog was te voelen onder het publiek. Jong en oud genoot.


Rondé ontstond in 2014 uit een schoolopdracht van de Herman Brood Academie. In april nam de band deel aan “Herman Brood Academie on Tour”, een korte tournee langs verschillende Nederlandse poppodia.


In 2014 werd Rondés single Run Megahit op NPO 3FM en werd de groep uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.  In april won de band de 3FM Serious Talent Award.

Na 2014 is het erg hard gegaan met het succes van Rondé. Door op vele festivals en andere plekken te hebben gespeeld werden ze bekender onder het Nederlandse publiek. Rondé stond in 2022 45 weken in de Top 40, langer dan alle andere Nederlandse bands.

Foto: Peter Trompetter