24 september 2024

HET GRAFFITIKUNSTWERK BIJ DE RECREATIEVE SKATEBAAN AAN DE SPORTLAAN IN SIMPELVELD IS KLAAR!

Mede dankzij Bram Stessen en James Jetlag is het resultaat sinds begin deze maand te bewonderen. Heeft u het nog niet gezien? In deze fotocollage krijgt u een indruk van de graffitikunst. Neem gerust een kijkje ter plekke!

Bram Stessen, lokale skater en inwoner van gemeente Simpelveld: “het concept is bedoeld om mensen die gebruik maken van het recreatiegebied, meer affiniteit te laten ervaren met de skatevoorziening en om te laten zien dat een recreatieve skatevoorziening voor meer kan staan dan alleen stukken beton”. Wethouder Hub Hodinius: “Deze kleurrijke graffitikunst past bij de skatevoorziening en bij onze gemeente.

Mooi om te zien dat op deze manier het bloeiende verengingsleven met elkaar verbonden wordt”. Muralist en graffitikunstenaar James Jetlag: “Het doet me deugd om bij te dragen aan kleur in de openbare ruimte. Daar waar voorheen kaalheid of bekladding domineert, maakt plaats voor een plek waar mensen even in verwondering stil staan of een gesprek aangaan over kunst en hun smaak met betrekking tot hetgeen ze daar zien. Het is een upgrade van de openbare ruimte, een bijdrage in sociaal-culturele context. Ik laat mijn sporen achter, zoals dat bij een graffiti-artist past!”

Tekst Gemeente Simpelveld