25 september 2024

Vrijdag 3 november Najaarsconcert in Corneliushuis Heerlerheide Muzikaal evenement met Fanfare St Caecilia N.Einde en eigen drumband

Najaarsconcert heerlerheide

Koninklijke Fanfare St Joseph Heerlerheide (opgericht in 1882) presenteert op vrijdag 3 november aanstaande een lucratief Najaarsconcert. Deze zal plaats vinden in Cultureel Centrum Corneliushuis  Heerlerheide. De zaal gaat open om 19.30 uur en de aanvang is 20.00 uur. Genoemd Najaarsconcert is een muzikaal evenement in een samenwerkingsverband met de eigen drumband van de Kon. Fanfare, gastvereniging Fanfare St Caecilia Nieuw-Einde/ Versiliënbosch en uiteraard de Kon. Fanfare St. Joseph zelve. Opmerkelijk voor de bezoekers is ook het gegeven dat het concert omschreven kan worden als genieten te blazen van diverse hoogstaande muzikale impressies.

Archieffoto Heerlerheide en haar fanfare St. Joseph

 

Intro: de Koninklijke Fanfare St. Joseph is opgericht in 1882 en heeft al 141 jaar een belangrijke functie binnen de gemeenschap van Heerlerheide. In 1957, bij haar 75 jarig bestaansfeest, kreeg de fanfare zelfs het predicaat Koninklijk verleend. Binnen deze voortvarende muziekvereniging is het een meer als bekend gegeven dat hun leden de liefde voor muziek en het samen musiceren hoog in het vaandel hebben staan. De fanfare heeft oog voor tradities, maar vindt het ook belangrijk om steeds weer te vernieuwen en zo het korps, maar ook de bezoekers van hun evenementen, te blijven prikkelen. Zoals ook nu vrijdag 3 november tijdens het te houden Najaarsconcert.

Fanfare St Caecilia Nieuw-Einde/Versiliënbosch zal als gastkorps present zijn op dit opmerkelijke van hoog niveau zijnde concert. Genoemde fanfare staat midden in de samenleving en levert een bijdrage aan de ontwikkeling van (jonge) mensen op cultureel, muzikaal en sociaal gebied. Daarmede draagt zij op haar wijze bij aan de instandhouding van het diepgewortelde Limburgse folkloristische erfgoed.

Fanfare Nieuw Einde

Foto’s: Kon. Fanfare St Joseph en Fanfare St Caecilia 
Tekst: Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert