Boekpresentatie en lezing ‘VOORLEVERS VAN DE NIEUWE SAMENLEVING’ door Jelleke de Nooy

Klooster Wittem

Foto: Jelleke de Nooy-Van Tol

Jelleke de Nooy-Van Tol werkte de afgelopen jaren aan allerlei projecten om de landbouw milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Ze deed dit samen met boeren en verschillende wetenschappers. Haar ervaring met andere culturen – opgedaan in de verschillende buitenlanden waar ze gewoond heeft – kwam daarbij goed van pas.

Door dit werk leerde ze veel ‘voorlevers’ kennen: mensen die op een andere, duurzame manier leven, niet alleen in de landbouw maar ook in andere sectoren van de samenleving. In haar boek ‘voorlevers van de nieuwe samenleving’, heeft ze een groot aantal van die voorbeelden bij elkaar gebracht.

Het is een hoopvol boek: het laat zien dat het kán, anders leven, leven met aandacht voor de schepping. Die hoop wil Jelleke uitdragen, niet alleen in haar boek, maar ook in de lezing die ze op 8 november in klooster Wittem verzorgt.

Datum/tijd: woensdag 8 november, 19.30-21.00 uur

Plaats: Klooster Wittem, Wittemer Allee 34, 6286 AB Wittem

Toegang gratis

Graag aanmelden: www.kloosterwittem.nl/Agenda of 043 4501741

De lezing van Jelleke de Nooy is de eerste in een serie in de komende maanden, met de naam ‘Duurzaam werkt!’. Steeds gaat het over mensen die duurzaam leven op een of andere manier in de praktijk brengen. De volgende lezing is op woensdag 13 december. Dan spreekt boer Mark Venner uit Baexem over zijn alternatieve landbouwbedrijf: een voedselbos.

Foto en Tekst: Klooster Wittem