29 september 2024

Koninklijke Fanfare Heerlerheide 1882 organiseert een Muzikale Rollercoaster evenement

In herinnering een korte intro betreffende de Koninklijke Fanfare St. Joseph Heerlerheide. Deze fanfare is al opgericht in 1882 en vervult dus al 142 jaar een belangrijke functie binnen de gemeenschap van Heerlerheide. Maar ook buiten genoemde gemeenschap is deze sympathieke en vooral muzikaal zijnde fanfare in de regio een zeer gewaardeerde muziekkorps. In 1957 kreeg de fanfare terecht het predicaat Koninklijk.

Alle leden, en gesteund door een accuraat bestuur, hebben de liefde voor muziek en het samen musiceren hoog in het vaandel hebben staan. Maar zeker mag niet vergeten worden dat de fanfare niet alleen oog heeft voor tradities, maar vindt het ook belangrijk om steeds weer te vernieuwen en zo het korps, maar ook de bezoekers van hun (muzikale) evenementen, te blijven prikkelen. Sinds begin 2017 staat het korps onder leiding van Paul Oligschläger en wordt er hard gewerkt aan het verhogen van het muzikale niveau. De fanfare weet als geen ander hoe belangrijk de werving van met name de jeugdleden is. De actieve werving is dan ook voor nu en in de toekomst, één van de belangrijkste speerpunten.

Zaterdag 15 juni presenteren zij in het Cultureel Centrum Corneliushuis wederom een geweldig, maar wel een speciaal apart zijnde muzikaal evenement. Dit onder de benaming: “een Muzikale Rollercoaster”. De benaming rollercoaster is het Engelse woord voor achtbaan Het leven is immers ook een rollercoaster van hoogte- en dieptepunten, Dus gewoon het verstand op nul en meegaan in die ‘Muzikale Rollercoaster‘ vol humor, energie en schwung.

Dit is op 15 juni dan ook het geval in Heerlerheide met betrekking tot het smaakmakend concert met ‘pretparkmuziek’ voor jong en oud, muziek die te maken heeft met attracties in pretparken in binnen- en buitenland. Bijzonder is dat dit concert niet alleen bestemd is voor fans van de fanfare en de hele Heerlerheidse gemeenschap. Integendeel zelfs, want het is speciaal ook bedoeld voor de jeugd en hun ouders.

Betreffende bovenstaande laatste regel is voor kinderen de entree gratis, als zij een kleurplaat inleveren. Voor de kinderen die de genoemde kleurplaat inleveren wordt dan een prijs verloot. De prijs omvat twee entreekaarten voor de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel (nabij Tilburg). Waarom de Efteling? Welnu, het woord Rollercoaster is o.m. ook toepasselijk voor pretpark de Efteling omdat in genoemd park ook een achtbaan het nodige vertier bezorgd. Vandaar de winnende prijskeuze door de Fanfare van Heerlerheide.

Voor volwassenen bedraagt de entreeprijs € 5,– per persoon. Bovendien heeft de organiserende fanfare weer een verrassing. Iedereen – kinderen en volwassenen – krijgen een gratis consumptie. De fanfare wil iedereen een gezellige avond bezorgen in een ‘pretparkomgeving’, maar ook laten horen en zien dat het leuk is om samen muziek te maken en dat dit een hobby is waar je je hele leven plezier van kunt hebben. Verder dat muziek van een fanfare niet ouderwets of zwaar hoeft te zijn.

Vóór het concert zal er een ‘instrumentenproeverij’ zijn, een gelegenheid voor jong en oud om instrumenten die bij een fanfare en drumband worden gebruikt – blaasinstrumenten, maar ook slagwerk – zelf uit te proberen.

Het concert begint om 19.30 uur. Vanaf 18.45 uur kan iedereen terecht voor de ‘instrumentenproeverij’. Tickets en kleurplaten zijn verkrijgbaar via: https://www.fanfarestjoseph.nl/qr/muzikale-rollercoaster.html en in het Corneliushuis.

Poster/archieffoto’s Kon. Fanfare St Joseph Heerlerheide

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert