Mohamed Elberkani wordt komend seizoen de nieuwe trainer van voetbalvereniging SV Eikenderveld.

Foto: SV Eikenderveld

Hij volgt hiermee Samir Abrik op die, na een termijn van vier jaar bij de club, aan het einde van het seizoen stop en in het nieuwe seizoen een functie bij de technische staf van SV Eikenderveld gaat doen.

Mohamed Elberkani  heeft een lange staat van dienst in het prof en amateurvoetbal en het bestuur is dan ook verheugd dat zij deze ambitieuze coach voor zich heeft weten te binden.

Veel leden en supporters van SV Eikenderveld kennen Mohamed Elberkani, want hij voetbalt inmiddels al meerdere jaren in ons eerste elftal en ons veteranen team. En 4 jaar geleden was hij al speler/trainer van ons 1e elftal. In zijn 1e jaar werd hij toen meteen kampioen in de 5e klasse.

Toch willen wij jullie via deze weg  nog beter kennis laten maken hem.

Mo Elberkani is 41 jaar, geboren in Heerlen en komt uit een groot gezin van 6 kinderen. Mohamed is al 15 jaar gelukkig getrouwd met Ikrame met wie hij 3 kinderen heeft. Dochter Amina van 13 jaar, zoon Yassine van 12 jaar en zoon  Soulymane van 9 jaar. Mo en zijn gezin wonen in Heerlen.  Zoals de meeste al weten is Mo een echte voetbalgek. Het gaat hem dan ook niet alleen om “zijn” spelers maar hij is ook oprecht betrokken bij de hele vereniging.

De voetbalgeschiedenis van de voetballer Mo Elberkani is indrukwekkend. Mo is begonnen bij de jeugdteams van SV Eikenderveld en RKSV Bekkerveld. Na Bekkerveld  is Mo zelfs nog een jaar gestopt met voetballen maar dankzij Fatih Sonkaya  is hij daarna bij Roda JC binnen gekomen. Mede door het vertrouwen van  Wim Vrosh en René Trost heeft Mo een mooie voetbal carrière gehad.

Mo is begonnen bij de A1 van Roda JC en daarna de beloften. Na 3 jaar maakte Mo de overstap naar het 1e elftal en tekende hij zijn eerste profcontract. Na 2 jaar bij de selectie van Roda JC te hebben gezeten werd Mo tussendoor verhuurd aan Fortuna Sittard. Na een korte terugkeer bij Roda JC is Mo vervolgens naar Lierse SK (hoogste niveau) in België gegaan, waar René Trost toen hoofdtrainer was. Na het vertrek van René Trost is Mo vertrokken naar Oost Duitsland, naar Carl Zeiß Jena welke destijds uitkwam in de 2e  Bundesliga. Daar is Mo 1 jaar gebleven. Daarna is Mo naar een andere Duitse club gegaan en dat was FC Erzgebirge Aue, waar Mo in totaal 2 jaar is gebleven.

Daarna is Mo bij SV Vise in België gaan voetballen, in totaal is Mo daar 3 jaar geweest.

Na deze 3 jaar had Mo voor een avontuur in Marokko gekozen  waar hij echter na 6 maanden zijn contract liet ontbinden. Dit, mede omdat Mo en zijn gezin niet konden aarden in stad waar zij toen woonden.  Na dit avontuur heeft Mo een punt achter zijn profvoetballer gezet en is hij terug naar Nederland gekomen.

Mo is toen bij EHC in Hoensbroek gaan voetballen waar hij tevens ook het aanbod kreeg om bij Heuts automaterialen te gaan werken. Na EHC is Mo naar Chevremont gegaan en daarna naar GSV.

En toen kwam Mo naar SV Eikenderveld, tussendoor is hij ook nog bij Centrum Boys gaan voetballen en daarna kwam hij weer terug bij de mooiste club van het zuiden SV Eikenderveld.