28 september 2024

Ahmed Marcouch, Francine Houben en Dennis Martens spreken tijdens de derde Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling

Ahmed Marcouch is sinds 1 september 2017 burgemeester van Arnhem en tevens onafhankelijk voorzitter van het Nationaal Programma Arnhem-Oost, de Arnhemse zus van het Nationaal Programma Heerlen-Noord. Hoe ziet hij de segregatie en de concentratie van armoede in ons land? Wat zijn de beproefde en onbeproefde methoden voor het aanpakken van armoede in Arnhem?

Francine Houben werd geboren in Sittard en woonde een deel van haar jeugd in Heerlen en is één van de oprichters van Mecanoo architecten in Delft. Ze werkt met haar team momenteel in opdracht van het Nationaal Programma Heerlen-Noord aan een toekomstperspectief voor het gebied. Francine Houben presenteert tijdens deze Academiedag haar eerste inzichten en analyse.

Dennis Martens, hoofdonderzoeker van het Nationaal Programma Heerlen-Noord, laat zien hoe de concentratie van armoede, een stapeling van problemen en de grote doorstroom van mensen specifiek uitpakt in delen van Heerlen-Noord. Daarbij zoomt hij verder in dan zijn vorige rapport.

Daarnaast zijn er deelsessies te volgen van Radboud Engbersen (expert sociaal domein bij Movisie), Wim Hazeu (directeur-bestuurder van Woonpunt) en Remy Justus (programmadirecteur Pact Zaandam-Oost).

De Academie voor Sociale Stedelijke Ontwikkeling is een samenwerking tussen Zuyd Hogeschool, de Open Universiteit, Pharos en het Nationaal Programma Heerlen-Noord.

Meld je hier aan

Tekst en foto: Nationaal Programma Heerlen Noord