Hulpdiensten rukken massaal uit voor Zwaailichtendag

Zaterdag 24 augustus a.s. staat de Zwaailichtendag weer op het programma! Of je nu in het Stadpark bent of op de Markt in Kerkrade: de loeiende sirenes van onze hulpdiensten kom je overal tegen: “Zwaailichtendag is al jaren een succesformule omdat dit evenement heel aantrekkelijk is voor jong en oud. De mix tussen laagdrempelige publieksvoorlichting, demonstraties en doe-activiteiten voor de jeugd trekt altijd veel publiek. Natuurlijk is het evenement ook dit jaar weer gratis te bezoeken, aldus wethouder Tim Weijers” (Evenementen

& Stadsmarketing).

 

Breed scala aan helden aanwezig

Er is een breed aanbod van hulpverleners aanwezig. Je ziet niet alleen de brandweer, politie en ambulance, maar ook mensen van o.a. RD4, de Veteranenorganisatie GOC Parkstad, de Roadshow van de Marine, het Rode Kruis, Handhaving en de buitendienst van de gemeente: “We vinden het heel belangrijk dat het grote publiek kan kennismaken met het bijzondere werk van alle hulpdiensten. Deze mensen kunnen immers het verschil maken als we in een noodsituatie terecht komen. Juist nu hulpverleners veel te vaak te maken krijgen met agressie, is het goed om hen als blijk van waardering op een positieve wijze in contact te brengen met een groot publiek,” licht burgemeester Petra Dassen als verantwoordelijke voor de openbare orde & veiligheid toe.

 

Terplekke kom je alles te weten over de bijzondere voertuigen en gereedschappen die nodig zijn om te kunnen werken in de meest uiteenlopende crisissituaties. Liever zelf actief aan de slag? Dat kan ook! Neem het bijvoorbeeld op tegen een echte marechaussee agent, blus zelf een brandje of bestorm als een echte commando de klimtoren van defensie!